Vanavond op tv: Nederland Staat Op Tegen Kanker, Olympique Lyon - Bayern München en meer

Vanavond op tv: Nederland Staat Op Tegen Kanker, Olympique Lyon - Bayern München en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 augustus

Kijktip :

NPO 1 staat vanavond in het teken van Nederland Staat Op Tegen Kanker, hierin staat Nederland op om aandacht te vragen voor kankeronderzoek. Maar er wordt ook weer voetbal uitgezonden, Olympique Lyon en Bayern München spelen de halve finale van de Champions League. En er is meer... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Olympique Lyon - Bayern München

SBS 6
20:30 uur

Woensdag 19 augustus spelen Olympique Lyon en Bayern München in de halve finale van de Champions League. In de kwartfinales wisten beide ploegen te verrassen. Lyon door Manchester City te verslaan en Bayern door met liefst 8-2 van FC Barcelona te winnen. De winnaar van de enkele wedstrijd in Lissabon speelt zondag 23 augustus in de finale tegen de winnaar van Leipzig-PSG (dinsdagavond).


Biografische dramafilm: Hidden Figures

NET 5
20:30 uur

Hidden Figures draait om drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen bekend als "menselijke computers", die bij NASA werken en dienden als de hersens achter een van de grootste operaties in de Amerikaanse geschiedenis. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen.


André staat op: verhaal over kanker

NPO 1
20:35 uur

Voorprogramma van Nederland staat op tegen kanker, waarin André van Duin de mooiste momenten uit tien jaar 'Nederland staat op tegen kanker' laat zien. De liveshow begint aansluitend, om 20:55 uur op NPO 1. Van Duin koppelt verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal. Hij verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. "Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden", vertelt Van Duin in een bericht van omroep AVROTROS.


Live: Nederland staat op tegen kanker

NPO 1
20:55 uur

Vanavond is vanaf verschillende locaties in Nederland de tiende editie van de liveshow Nederland staat op tegen kanker te zien, gepresenteerd door Dionne Stax. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker.

Daarnaast transformeren speciaal voor de grote liveshow twee bekende Nederlanders tot levende standbeelden van twee grootheden uit de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek. Ook zijn er optredens van onder anderen André Hazes, Miss Montreal en Kensington. Verder zijn er bijdragen van onder anderen Louis van Gaal, Floortje Dessing, Ivo Niehe en Hugo de Jonge. Tijdens het programma staat Nederland op om aandacht te vragen voor kankeronderzoek.


Docu: Love Child

NPO 2
22:05 uur

In de documentaire Love Child zijn de Iraanse Leila en Sahand te zien, zij zijn zielsgelukkig met elkaar en hun zoontje maar er is een groot probleem: ze zijn beiden nog getrouwd met een ander. In Iran staan zware straffen op overspel. De Deense regisseur Eva Mulvad volgt de geheime geliefden Leila en Sahand en hun vierjarig kind zes jaar lang bij hun pogingen om in Turkije een nieuw bestaan op te bouwen. De drie zijn uit Iran naar Istanbul gevlucht. Nu zoeken ze asiel in een VN-kantoor in Turkije, maar ze hopen door te kunnen reizen naar een veilige plek in het Westen, waar ze samen een leven kunnen opbouwen. De geliefden moeten stroperige procedures doorlopen. De ontsnapping van het gezin blijkt het begin van een langdurige strijd om bij elkaar te blijven en een stabiele toekomst voor hun kind veilig te stellen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland Staat Op Tegen Kanker, Olympique Lyon - Bayern München en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier