Prachtige oorlogsfilm We Were Soldiers zie je vrijdag op Veronica

Prachtige oorlogsfilm We Were Soldiers zie je vrijdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

In zijn lange carrière heeft Mel Gibson al vele iconische rollen gespeeld, maar hij lijkt een voorkeur te hebben voor heroïsche personages (Braveheart, The Patriot). Ook de oorlogsfilm We Were Soldiers bevat een flinke portie heldendaden. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt We Were Soldiers streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
Dit waargebeurde verhaal gaat over de Amerikaanse luitenant-kolonel Hal Moore (gespeeld door Gibson). Hij krijgt de opdracht om in Vietnam een militaire elitegroep te trainen. Moore heeft het plan om hen naar de La Drang-vallei te sturen, waar in het verleden enkele Amerikaanse troepen werden overmeesterd door de Vietcong. Moore blijft koppig vasthouden aan zijn eigen plan en is ervan overtuigd dat hij zijn elitegroep goed getraind heeft.

Niet erg subtiel
In navolging van de eerder genoemde klassiekers Braveheart en The Patriot kunnen we ook wel stellen dat We Were Soldiers niet bepaald subtiel is. De film plaatst vooral luitenant-kolonel Hal Moore op een enorm voetstuk, hoewel de Vietnamoorlog volgens veel Amerikanen nog altijd één van de meest zinloze conflicten uit de geschiedenis is. Mel Gibson doet wat we van hem kunnen verwachten: degelijk acteerwerk afleveren. In bijrollen zien we prima acteurs als Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliott, Barry Pepper én een vroege rol van Jon Hamm.

We Were Soldiers (2002) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 21 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige oorlogsfilm We Were Soldiers zie je vrijdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV