Vanavond op tv: Europa League-finale Sevilla - Inter, nieuw programma Het hek van de dam

Vanavond op tv: Europa League-finale Sevilla - Inter, nieuw programma Het hek van de dam
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 21 augustus

Kijktip :

Later dan gepland komt het voetbalseizoen 2019/2020 tot een apotheose. Vanwege het coronavirus werd Europees voetbal uitgesteld, maar vanavond staat eindelijk de Europa League-finale Sevilla - Inter op het programma. Verder onder meer het nieuwe programma Het hek van de dam. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 21 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oorlogsfilm: We Were Soldiers

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de prachtige oorlogsfilm We Were Soldiers te zien - die overigens niet erg subtiel is. De film vertelt het waargebeurde verhaal van 450 Amerikaanse soldaten die, in het begin van de Vietnam-oorlog, omsingeld werden door 2000 Noord-Vietnamese soldaten. De film volgt Lt. Colonel Harold Moore, en de reporter Joseph Galloway in wat de eerste grote slag in de Vietnam-oorlog zou worden.


Nieuw: Het hek van de dam

SBS 6
20:30 uur

In het nieuwe programma Het hek van de dam trekken wekelijks twee bekende Nederlanders samen met een herder en zijn kudde schapen door de mooiste gebieden van Nederland. In de eerste aflevering gaan Rachel Hazes en Bram Moszkowicz een bijzonder avontuur aan. Ze lopen door het Eerder Achterbroek. Onderweg is Bram openhartig over zijn moeilijke jaren en vertelt Rachel voor het eerst dat ze uit het leven wilde stappen.


Reizen Waes: Oekraïense loopgraven

NPO 3
20:30 uur

In de laatste aflevering van Reizen Waes Europa, het tweede deel van zijn reis door Oekraïne, trekt Tom Waes naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. Daar staan het Oekraïense leger en Russisch gezinde separatisten tegenover elkaar aan de frontlijn. Ondanks een wapenstilstand wordt er tijdens de opnames van deze uitzending nog elke dag heen en weer geschoten. Toenadering tot Europa of tot Rusland, daar draait het conflict om.


Live: Sevilla - Internazionale (Europa League-finale)

RTL 7
20:55 uur

Vanaf 20:00 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de Europa League-finale Sevilla - Internazionale. De eindstrijd van het tweede Europese bekertoernooi wordt gespeeld in Keulen en staat onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Het is ook de wedstrijd waarin Sevilla-spits Luuk de Jong, in de halve finale beslissend als invaller, en Inter-verdediger Stefan de Vrij tegen elkaar in actie komen.


Nieuw: 15 jaar Muziekfeest op het plein

NPO 1
21:25 uur

In twee afleveringen, deze vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus rond 21:30 uur op NPO 1, blikken Jan Smit en andere artiesten terug op vijftien jaar Muziekfeest op het plein en zijn er nieuwe optredens. Met veel muzikale archiefbeelden met onder anderen Gerard Joling, Frans Bauer, Nick & Simon, maar ook met nieuwe opnames om de Nederlandstalige muziek toch een podium te bieden die ook nog eens coronaproof is.


Nieuw: Familie Gillis: Massa is Kassa

SBS 6
21:30 uur

De nieuwe realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa volgt het reilen en zeilen zien van de familie van selfmade miljonair Peter Gillis in hun vakantieparken in tijden van corona. Gillis zag door de coronacrisis zijn tien vakantieparken van de ene op de andere dag sluiten. Nu de maatregelen worden versoepeld, zet zijn personeel, waaronder zijn eigen drie kinderen, alles op alles om de parken gereed te maken voor de verwachte drukte.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Europa League-finale Sevilla - Inter, nieuw programma Het hek van de dam of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV