Prachtige film Dawn of the Planet of the Apes zaterdag te zien op België Eén

Prachtige film Dawn of the Planet of the Apes zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1968 verscheen de eerste Planet of the Apes-film met Charlton Heston, en die baanbrekende productie staat nog altijd overeind als een echte klassieker. Diverse malen is geprobeerd om de franchise nieuw leven in te blazen, en dat lukte het best met de trilogie met Andy Serkis in de hoofdrol. Dawn of the Planet of the Apes is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Dawn of the Planet of the Apes streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los.

Baanbrekend
In dit vervolg op Rise of the Planet of the Apes (2011) wordt opnieuw baanbrekende motion capture-techniek ingezet om de bewegingen van menselijke acteurs om te zetten naar met de computer gecreëerde mensapen. Nog nooit zagen deze apen er zó realistisch uit als in Dawn of the Planet of the Apes. Hierdoor word je als kijker volledig meegezogen in dit spannende verhaal over de strijd tussen mens en dier - en de dunne scheidslijn tussen de beide soorten. De blockbuster trok in 2014 drommen mensen naar de bioscoop; uiteindelijk bracht Dawn of the Planet of the Apes ruim 700 miljoen op.

Topacteurs
Naast de vele actie, de prachtige sets en de indrukwekkende special effects heeft Dawn of the Planet of the Apes nóg een groot pluspunt: de topacteurs. Andy Serkis geeft weer op fantastische wijze gestalte aan Caesar, de leider van de apen. Ook Toby Kebbell en Judy Greer transformeren op overtuigende wijze in chimpansees. Aan de kant van de mensen is het vooral Gary Oldman die de show steelt met zijn maniakale vertolking van Dreyfus, de aanvoerder van de menselijke overlevenden. Kortom, alle ingrediënten voor een fantastische filmavond.

Dawn of the Planet of the Apes (2014) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 22 augustus om 20.45 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV