Ilja Leonard Pfeijffer zondag te gast in laatste Zomergasten van 2020

Ilja Leonard Pfeijffer zondag te gast in laatste Zomergasten van 2020
Schrijver praat met Janine Abbring

Kijktip :

Op zondag 23 augustus is de laatste van zes Zomergasten-afleveringen van 2020 te zien. De rij wordt afgesloten door schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, die in de Italiaanse havenstad Genua woont. Vanuit daar deed hij de afgelopen tijd verslag van de uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië.

Impact
Een half jaar geleden arriveerde het dodelijke coronavirus in Europa, en weinig regio's werden in eerste instantie zó hard getroffen als Lombardije in Noord-Italië. Vooral de stad Bergamo leed enorm onder het virus, maar ook Genua kreeg er op grote schaal mee te maken. Ilja Leonard Pfeijffer had een dagelijkse column in het NRC over de impact van corona op Europa, Italië, Genua en zijn eigen leven.

Tekst gaat door onder video's.

Onvoorspelbaar
Pfeijffer vergaarde bekendheid door zijn boeken, columns, essays, poëzie en toneelstukken. Hij wil in de uitzending van Zomergasten vooral onvoorspelbaar zijn: het wordt een avond die alle kanten op schiet en de kijkers hopelijk in verbijstering achterlaat. Welke fragmenten kiest Pfeijffer voor zijn ideale televisieavond?

De aflevering van Zomergasten met Ilja Leonard Pfeijffer is op zondag 23 augustus om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV