Dit is hoe Star Wars: The Last Jedi het iconische Porg-geluid maakte

Dit is hoe Star Wars: The Last Jedi het iconische Porg-geluid maakte
Mix van kip, kalkoen én duif

Nieuws :

Wie Star Wars: The Last Jedi heeft gezien, herinnert zich waarschijnlijk de ultraschattige Porgs nog wel. De beestjes leven samen met Luke Skywalker (Mark Hamill) op een eiland en produceren een kenmerkend geluid. Waar komt dat geluid eigenlijk vandaan?

Porgs zijn een soort zeevogels. Ze leven rondom de kust op Ahch-To, het eiland waar Luke Skywalker zich verschuilt in het achtste deel van Star Wars. Regisseur Rian Johnson bedacht de Porgs zelf; ze zijn namelijk nieuw in het Star Wars-universum. Bij Skywalker Sound, een speciale studio waar ook het geluid van een lightsaber wordt geproduceerd, kwamen de Porgs tot leven – met een beetje hulp van wat boerderijdieren.

Zo moest er onder meer een kippenhok aan te pas komen om de tjirp van een Porg te maken. In een interview met D23 legt maker Ren Klyce uit: “Bij Skywalker Sound staat een kippenhok. We namen het geluid van een boel kleine kippen op en gingen dat vervolgens vertragen en uitrekken. Toen vonden we van die kleine tjirpen. Vervolgens zijn we opzoek gegaan naar iemand die duiven loslaat bij bruiloften. Hij kwam naar de studio met een duif.” Maar dat is nog niet alles: naast kippen en duiven, was er ook nog een kalkoen nodig. “Een klein beetje kip, een vleugje duif en een stukje kalkoen: voeg dat samen en je krijgt het Porg-geluid.”

De acteurs uit Star Wars: The Last Jedi, waaronder Adam Driver, Mark Hamill en Daisy Ridley, zaten recent bij de talkshow van Jimmy Kimmel. Niet iedereen bleek een Porg-fan te zijn:

Star Wars: The Last Jedi draait momenteel in de bioscoop.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dit is hoe Star Wars: The Last Jedi het iconische Porg-geluid maakte of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV