Spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer vrijdag te zien op België Eén

Spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

In de zeroes viel acteur Matthew McConaughey van de ene flauwe romcom in de andere, maar in 2011 herstelde zijn carrière zich met de spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer - waarna hij tot grote hoogten zou stijgen. Deze film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt The Lincoln Lawyer streamen via Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Mick Haller (gespeeld door McConaughey) is een buitenbeentje onder de advocaten van Los Angeles. Hij is immens populair door zijn uitstekende staat van dienst en springt extra in het oog doordat hij contact houdt met zijn cliënten vanaf de achterbank van zijn Lincoln. Zijn kans op eeuwige roem komt er wanneer multimiljonair en vastgoedmakelaar Louis Roulet (Ryan Philippe) wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. Een kolfje naar de hand van Haller, maar de schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot.

Renaissance
De carrière van McConaughey is ruwweg op te delen in drie stukken. Allereerst de periode 1992-2000, waarin hij doorbrak en in enkele uitstekende semi-klassiekers speelde (Lone Star, A Time to Kill, Contact, Amistad). Vervolgens de jaren 2001-2009, waarin hij in al die flauwe romcoms opdraafde en slechts enkele keren in een degelijk drama te zien was. En sinds 2011 is er sprake van een heuse McConaughey-renaissance, die werd ingezet met The Lincoln Lawyer. Na deze film schitterde hij in prachtige producties als Mud, Dallas Buyers Club (waarvoor hij een Oscar won), The Wolf of Wall Street en Interstellar.

Cast
Naast Matthew McConaughey (The Gentlemen) en Marisa Tomei (The Wrestler) zijn ook Ryan Philippe (Gosford Park) en Josh Lucas (Ford v Ferrari) te zien in The Lincoln Lawyer. Deze film is geregisseerd door Brad Furman.

The Lincoln Lawyer (2011) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is vrijdag 23 september om 22.45 uur te zien op België Eén. Genre: drama, thriller. Speelduur: 118 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV