Spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer zie je vrijdag op Net5

Spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

In de zeroes viel acteur Matthew McConaughey van de ene flauwe romcom in de andere, maar in 2011 herstelde zijn carrière zich met de spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer - waarna hij tot grote hoogten zou stijgen. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Lincoln Lawyer streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
Mick Haller (gespeeld door McConaughey) is een buitenbeentje onder de advocaten van Los Angeles. Hij is immens populair door zijn uitstekende staat van dienst en springt extra in het oog doordat hij contact houdt met zijn cliënten vanaf de achterbank van zijn Lincoln. Zijn kans op eeuwige roem komt er wanneer multimiljonair en vastgoedmakelaar Louis Roulet (Ryan Philippe) wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. Een kolfje naar de hand van Haller, maar de schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot.

Renaissance
De carrière van McConaughey is ruwweg op te delen in drie stukken. Allereerst de periode 1992-2000, waarin hij doorbrak en in enkele uitstekende semi-klassiekers speelde (Lone Star, A Time to Kill, Contact, Amistad). Vervolgens de jaren 2001-2009, waarin hij in al die flauwe romcoms opdraafde en slechts enkele keren in een degelijk drama te zien was. En sinds 2011 is er sprake van een heuse McConaughey-renaissance, die werd ingezet met The Lincoln Lawyer. Na deze film schitterde hij in prachtige producties als Mud, Dallas Buyers Club (waarvoor hij een Oscar won), The Wolf of Wall Street en Interstellar.

Cast
Naast Matthew McConaughey (The Gentlemen) en Marisa Tomei (The Wrestler) zijn ook Ryan Philippe (Gosford Park) en Josh Lucas (Ford v Ferrari) te zien in The Lincoln Lawyer. Deze film is geregisseerd door Brad Furman.

The Lincoln Lawyer (2011) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 9 april om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 118 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende misdaadthriller The Lincoln Lawyer zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier