Sander Schimmelpenninck neemt afscheid als presentator van de talkshow Op1

Sander Schimmelpenninck neemt afscheid als presentator van de talkshow Op1
Per wanneer is nog niet bekend

Nieuws :

Sander Schimmelpenninck gaat stoppen als presentator van de talkshow Op1. Dat heeft hij gezegd in zijn eigen podcast, De Zelfspodcast, die hij samen met Jaap Reesema heeft. Schimmelpenninck voert een aantal redenen voor zijn afscheid aan.

Op1 gemist? Kijk elke uitzending terug via Gids.tv.

Kritiek
Al vanaf de start van Op1 in januari 2020 hoort Schimmelpenninck bij de presentatoren die de meeste kritiek krijgen. Samen met Giovanca Ostiana wordt hij beschouwd als één van de minste presentatoren van het programma. Zo vond onder anderen Johan Derksen Schimmelpenninck ongeschikt. Ook buiten Op1 om vergaloppeerde Schimmelpenninck zich enkele keren; zo beledigde hij Yolanthe Cabau en omschreef hij prinses Alexia als "de lekkerste" van de koninklijke dochters.

Quote
Schimmelpenninck zegt zich weer te willen richten op het hoofdredacteurschap van Quote en zijn column in De Volkskrant. Bovendien valt het werk als talkshowpresentator hem gewoon tegen. "De rol als presentator is beperkt. Het is een beetje ja-knikken, empatisch meedoen en autocue lezen," zegt hij in De Zelfspodcast. Per wanneer Schimmelpenninck niet meer te zien is als Op1-presentator, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je het op Gids.tv.

Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Sander Schimmelpenninck presenteert de talkshow elke donderdag samen met Welmoed Sijtsma. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Sander Schimmelpenninck neemt afscheid als presentator van de talkshow Op1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV