Maandag in Op1: Eelco Bosch van Rosenthal over vertrek Kellyanne Conway

Maandag in Op1: Eelco Bosch van Rosenthal over vertrek Kellyanne Conway
De gasten van maandag 24 augustus

Kijktip :

Vandaag kondigde opnieuw een medewerker van Donald Trump haar vertrek aan. Dit keer is het de oudgediende Kellyanne Conway. In Op1 praat Eelco Bosch van Rosenthal over haar vertrek en andere politieke beslommeringen in de VS. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - maandag 24 augustus

  • Vandaag roept de GGD op om je alleen te laten testen op corona als je daadwerkelijk klachten hebt. Er melden zich te veel mensen die nergens last van hebben en dat zorgt overbelasting van de teststraat. Dit terwijl een maand geleden de testbereidheid nog heel laag was; de helft van de testen werd toen niet gebruikt. Directeur publieke gezondheid van de GGD Sjaak de Gouw is bij Op1 te gast.
  • In het terrorismeproces tegen zes Arnhemse terreurverdachten hield de advocaat van de hoofdverdachte, Harid N., vandaag een urenlang pleidooi. Hij betoogde dat zijn cliënten in de val zijn gelokt door de politie. Hoe kan de rechter iemand veroordelen die van plan is een aanslag te plegen, maar dat nog niet heeft gedaan? Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf praat erover bij Op1.
  • Luuk de Jong zette vrijdagavond een kroon op zijn carrière. Met zijn twee doelpunten tegen Internationale bezorgde hij zijn club Sevilla de winst in de Europa League. De Jong volgt een illuster rijtje Nederlandse voetballers die twee keer scoorden in een Europese finale. Bij Op1 praat Kees Jansma erover.
  • Vlak voor de Republikeinse Conventie, die vandaag is begonnen, lekte een geheime audio-opname uit waarin de zus van Donald Trump gehakt van hem maakt. En kondigde Kellyanne Conway, een van zijn belangrijkste adviseurs, haar vertrek aan. Amerikaverslaggever voor Nieuwsuur Eelco Bosch van Rosenthal praat erover bij Op1.
  • Het had het jaar moeten worden van Paralympisch Chef de Mission Esther Vergeer, na de komst van haar langgewenste dochter. Maar corona zette een streep door het sportjaar en borstkanker zette haar persoonlijke leven op zijn kop. Inmiddels is ze genezen verklaard en met nog een jaar te gaan tot de Paralympische Spelen is het vizier weer helemaal gericht op de toekomst. Bij Op1 is ze vanavond te gast.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 24 augustus gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Eelco Bosch van Rosenthal over vertrek Kellyanne Conway of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV