Muziekdocumentaire Whitney over Whitney Houston zaterdag te zien op NPO 3

Muziekdocumentaire Whitney over Whitney Houston zaterdag te zien op NPO 3
Toptalent leed tragisch leven

Kijktip :

Toen Whitney Houston in 1985 wereldwijd doorbraak met een hele stroom hits, was iedereen het er unaniem over eens: dit was een zangtalent zoals er maar weinig waren. Houston leed echter een tragisch leven, dat wordt uit de openhartige muziekdocumentaire Whitney eens te meer duidelijk.

Documentaire Whitney gemist? Kijk de hele uitzending terug bij Gids.tv.

Records
Houston was jarenlang één van de succesvolste artiesten op aarde en brak het ene na het andere record. Wereldwijd gingen er ruim 200 miljoen van haar platen over de toonbank, ze was de enige artiest met zeven opeenvolgende nummer 1-hits in de Amerikaanse Billboard Hot 100 én ze maakte succesvolle uitstapjes naar Hollywood, zoals met de kaskraker The Bodyguard (1992). Houston werd meer dan terecht omschreven als een uitzonderlijk talent.

Drugs
Uiteindelijk ging haar carrière echter roemloos ten onder. Houston vertoonde wispelturig gedrag, ging gebukt onder schandalen en drugsgebruik en overleed uiteindelijk op tragische wijze op 48-jarige leeftijd. De documentaire Whitney vertelt haar verhaal aan de hand van openhartige interviews met familie en intimi, prachtig archiefmateriaal en veelzeggende familiefilmpjes. Het is een intiem en ontroerend portret van een topzangeres.

De documentaire Whitney is op zaterdag 14 augustus om 22.05 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Whitney terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Muziekdocumentaire Whitney over Whitney Houston zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV