Tour de France etappe 1 (Nice - Nice) live op tv en online

Tour de France etappe 1 (Nice - Nice) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peleton?

Sport :

De Tour de France gaat weer van start. Deze bijzondere editie van de grootste etappekoers van het seizoen start op 29 augustus. De eerste etappe start in Nice en finisht in Nice. De etappe is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk hier wanneer en waar je de tweede etappe live kunt kijken

Nice - Nice
De openingsetappe van de koers start in Nice. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat deze stad een Grand Depart organiseert. Over 156 kilometer fietsen de renners in drie lussen weer terug naar de startplaats. In de etappe zitten twee klimmetjes van de derde categorie (ca. 5%) en een klein stukje van de Col d' Aspermont.

Bekijk hier op welk kanaal België Eén of op welk kanaal Eurosport 1 te zien is.

Favorieten
De eerste gele trui zou dit jaar wel eens naar een aanvalspecialist kunnen gaan, aangezien het parcours op vele punten geschikt is voor een (solo)vlucht. Renners als Thomas de Gendt, Matteo Trentin en Wout Van Aert maken kans om deze rit te winnen. Vlak echter de sprinters niet uit: ook Peter Sagan, Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo en Sam Bennett zijn niet kansloos.

Volledige tijdschema

  • 13.10 uur: Start uitzending op NPO 1
  • 13.50 uur: Start uitzending op Sporza
  • 13.55 uur: Start uitzending op Eurosport 1
  • ± 14.15 uur: Start etappe
  • ± 18.15 uur - 19.00 uur: Finish etappe

De eerste etappe van de Tour de France 2020 is op zaterdag 29 augustus te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV