Spannende rechtbankthriller The Rainmaker zie je woensdag op RTL 8

Spannende rechtbankthriller The Rainmaker zie je woensdag op RTL 8
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

In de jaren zeventig maakte regisseur Francis Ford Coppola met meerdere meesterwerken, maar daarna raakte zijn carrière enigszins in het slop. Met The Rainmaker (1997) liet hij weer eens zien waartoe hij in staat was. Deze spannende rechtbankthriller is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt The Rainmaker streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Rudy Baylor staat aan de vooravond van zijn carrière als advocaat. Het advocatenkantoor waar hij werkt wordt op non-actief gezet door de FBI en alle employés komen op straat te staan. Rudy moet aan het werk bij de Eerste Hulp. Op een dag komt hem een zaak ter ore die voor een grote doorbraak in zijn carrière als advocaat kan zorgen. Een jongen is overleden omdat zijn ouders een operatie niet konden betalen en nu klagen zijn ouders de verzekeringsmaatschappij aan. Deze machtige verzekeringsmaatschappij heeft een leger aan grote advocaten ingeschakeld. Rudy, het groentje, komt in de rechtzaal oog in oog te staan met de advocaat der advocaten, Leo F. Drummond.

John Grisham
Er was bijna geen schrijver die in de jaren negentig zó vaak werd verfilmd als John Grisham, die veel populaire rechtbankthrillers schreef. Het is niet direct het genre dat je verwacht in het oeuvre van regisseur Coppola (The Godfather, The Conversation, Apocalypse Now), maar hij blijkt er prima mee uit de voeten te kunnen. Zoals te verwachten was, stond er een keur aan topacteurs in de rij om met Coppola te werken. In The Rainmaker zien we onder anderen Matt Damon, Claire Danes, Jon Voight, Mickey Rourke, Danny DeVito en Roy Scheider. Het levert een uiterst vermakelijke film op.

The Rainmaker (1997) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 26 augustus om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV