Dinsdag in Jinek: Ernst Kuipers over dubbele besmettingen coronavirus

Dinsdag in Jinek: Ernst Kuipers over dubbele besmettingen coronavirus
De gasten van dinsdag 25 augustus

Kijktip :

Net als bij Op1 vanavond is er ook bij Jinek voldoende te melden over het virus. Bij Jinek zit vanavond opnieuw Ernst Kuiper (Erasmus MC), nu over de dubbele besmettingen. Verder: CDA én Edwin Evers. Dit zijn de gasten van dinsdag 25 augustus.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Jinek - dinsdag 25 augustus

  • Het rommelt binnen het CDA. Nieuwbakken lijsttrekker én coronaminister Hugo de Jonge probeert de eenheid te bewaren, maar tweespalt voert de boventoon. De scherven van de strijd om het lijsttrekkerschap zijn nog altijd niet gelijmd. Sterker: er volgt mogelijk toch een onderzoek naar de geldigheid van de stemming. En vandaag deed de partij een poging de geest weer in de fles te krijgen, tijdens een heidag in Arnhem. Jinek bespreekt het met politiek commentator Wouter de Winther.

  • Het aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken weer rap toe in Nederland, al lijkt het inmiddels wat te stabiliseren. En er is nog meer nieuws, want ook in Nederland zijn er mensen die tot twee keer toe corona hebben gekregen. Jinek bespreekt de laatste stand van zaken met bestuursvoorzitter van het Erasmus MC Ernst Kuipers

  • Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak van ons land. Onderzoek wijst uit dat het aantal patiënten de komende 20 jaar zelfs gaat verdubbelen. Om te voorkomen dat deze mensen buiten onze maatschappij komen te staan, hebben Johnny de Mol en Ron Blaauw een speciaal restaurant opgericht: Restaurant Misverstand. Samen met deelnemer Maurice Stroop en gezondheidszorgpsycholoog Marjolein de Vugt zijn ze te gast.

  • Jarenlang was Edwin Evers de koning van de ochtendradio, maar hij verruilde het vroege opstaan voor muziek maken en optreden met zijn band. Maar aan het optreden kwam door het coronavirus een einde. Inmiddels wordt er gekeken naar hoe de band, binnen de richtlijnen, toch weer het podium op kan. Vanavond schuift Edwin aan om te vertellen hoe ze dat gaan doen.

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Jinek: Ernst Kuipers over dubbele besmettingen coronavirus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV