Woensdag in Jinek: Marieke Lucas Rijneveld over International Booker Prize

Woensdag in Jinek: Marieke Lucas Rijneveld over International Booker Prize
De gasten van woensdag 26 augustus

Kijktip :

Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste schrijftalenten van Nederland, een status die vandaag werd bevestigd door de winst van de International Booker Prize. Wie zijn er vanavond nog meer te gast bij Jinek?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Jinek - woensdag 26 augustus

  • Aanstaande vrijdag is het weer zo ver: de start van The Voice Senior. Samen met terugkerende coach Gerard Joling en talenten Imca Marina en Gina de Boer blikken we vooruit op het derde seizoen van de zangwedstrijd voor 60-plussers.
  • Vanaf dit seizoen zenden FOX Sports en de NOS samenvattingen en live-wedstrijden van de Vrouwen Eredivisie uit. Bij Jinek praten we met presentatoren Fresia Cousiño Arias, Rivkah op het Veld én met Oranjevrouwen-bondscoach Sarina Wiegman, die volgend jaar naar Engeland vertrekt.
  • Het is de Oscar van de boekenwereld. The International Booker Prize is één van de belangrijkste literaire prijzen binnen de Engelse taal. En nog nooit won een Nederlander. Tot nu! Marieke Lucas Rijneveld schuift vanavond aan.
  • Op 10 juli gaat er een grote schok door de sportwereld. Shorttrackster Lara van Ruijven overlijdt plotseling aan de complicaties van een auto-immuunziekte. Vanavond schuift haar vriend Ivar Fama aan om haar te eren.
  • De afgelopen weken was het flink raak in Utrecht. Honderden jongeren trokken door de wijken en gooiden vuurwerk naar agenten, vernielden straten en staken auto's in brand. De burgemeester van Utrecht, Peter den Oudsten, zag dat vloggers een grote rol speelden in het oproepen tot geweld. Daarom wil hij toegang tot besloten groepen op social media om rellen in de toekomst te voorkomen.

Jinek is elke werkdag rond 22.05 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Jinek: Marieke Lucas Rijneveld over International Booker Prize of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV