Recensie: Tenet is beeldschone actiefilm met typische Nolan-dialogen

Recensie: Tenet is beeldschone actiefilm met typische Nolan-dialogen
Actievoller dan Inception en ingewikkelder dan The Dark Knight

Film :

Vanaf donderdag 27 augustus draait de nieuwe film Tenet in de Nederlandse bioscopen. Er ligt een flinke last op de schouders van deze film: een Nolan-vervolg én een van de weinige zomerblockbusters van coronajaar 2020. Lees hier de filmrecensie van Tenet

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Sleutelwoord
Een mysterieuze man keert terug uit de dood. Hij maakt deel uit van een net zo mysterieus team dat een derde wereldoorlog moet voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord 'Tenet'.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Christopher Nolan heeft de lat zeer hoog gelegd als het gaat om Tenet. De film heeft het grootste budget ooit voor een Nolan-film en dat zie je: De sets zijn gigantisch en de omgevingen zijn episch opgezet. Vooral het camerawerk van Hoyte van Hoytema valt in positieve zin op (en dat zeggen we niet vanuit chauvinistisch oogpunt). Het script bevat de nodige Nolan-dialogen en een typisch Nolan-scenario, dat zo af en toe erg lastig te volgen is. Een tweede keer kijken kan dus echt geen kwaad: 4 sterren.

Cast
Naast John David Washington (BlackKklansman) en Robert Pattinson (The Batman) spelen ook Elizabeth Debicki (The Great Gatsby), Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express) en Aaron Taylor-Johnson (Godzilla) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christopher Nolan (Inception).

Tenet is vanaf 27 augustus 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie. Tijdsduur: 150 minuten. IMDb-score: 8,3.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Tenet is beeldschone actiefilm met typische Nolan-dialogen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV