Vanavond op tv: tv-première Jumanji: Welcome to the Jungle, nieuw seizoen Bij ons aan boord

Vanavond op tv: tv-première Jumanji: Welcome to the Jungle, nieuw seizoen Bij ons aan boord
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 augustus

Kijktip :

Voor een avondje topentertainment moet je vanavond bij SBS6 zijn, want daar is de tv-première van Jumanji: Welcome to the Jungle te zien. Verder onder meer een nieuw seizoen van Bij ons aan boord op RTL 5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 27 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Jumanji: Welcome to the Jungle

SBS 6
20:30 uur

Vier tieners vinden tijdens het nablijven op school een oude spelcomputer met het mysterieuze spel Jumanji erin. Ze besluiten één potje te spelen, maar worden dan letterlijk in het spel gezogen en belanden in de jungle. Eén voordeel: ze zitten in het lichaam van de door hun gekozen personages. In hun nieuwe lichamen moet het viertal nu proberen het spel te winnen, want enkel als ze Jumanji uitspelen, mogen ze het spel verlaten en terugkeren naar de echte wereld.

Terug: Bij ons aan boord

RTL 5
20:30 uur

Het nieuwe seizoen van Bij ons aan boord biedt een unieke inkijk in de werkzaamheden bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia, ook tijdens de coronacrisis. De opnameperiode van zes maanden was een bijzondere tijd, met eerst de 'normale' situatie, vervolgens de stilstand tijdens de lockdown en vervolgens de opstart van het vliegverkeer. Hoe pakken onder meer de veiligheidsmedewerkers, het grondpersoneel, de stewards en de piloten hun werk weer op?

Finale: Quiz met ballen

NPO 1
21:25 uur

In de finale van Quiz met ballen nemen de groepswinnaars uit dit quizprogramma het tegen elkaar op om de cup met ballen. De afgelopen weken speelden zes teams in twee groepen ieder twee duels. De twee winnaars zijn Team Helder en Team R. de Boer. In Team Helder zitten sportjournalist Diana Kuip, cabaretier Peter Heerschop en oud-voetballer Glenn Helder. Hun tegenstanders zitten in Team R. de Boer: sportpresentatrice Fresia Cousiño Arias, cabaretier Rayen Panday en oud-voetballer Ronald de Boer.

Dramafilm: Fanny and Alexander

Canvas
21:30 uur

Op Canvas is vanavond de briljante film Fanny and Alexander te zien. Fanny en Alexander zijn lid van de weelderige en kleurrijke familie Ekdahl in een Zweeds stadje begin vorige eeuw. Hun ouders, Oscar en Emilie, beheren het lokale theater, en worden daarbij geholpen door Oscars moeder en broer. Als Oscar sterft, trouwt weduwe Emilie met een bisschop en verhuizen ze met de twee kinderen naar een sobere en strenge kanselarij. Een verandering die de kinderen diep ongelukkig maakt.

Docu: Seahorse: The Dad Who Gave Birth

NPO 3
22:00 uur

De documentaire Seahorse: The Dad Who Gave Birth gaat over Freddy, een 30-jarige homoseksuele transman die graag een kind wil. Hij besluit daarom zwanger te worden. Hij realiseert zich al snel dat wat voor hem een pragmatische keuze is, voor anderen diep verwarrend en confronterend is. Daar had hij geen rekening mee gehouden. Tegen de achtergrond van toenemende vijandigheid jegens transgenders over de hele wereld, wordt Freddy geconfronteerd met zijn eigen naïviteit.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV