Docu Sue Perkins: Along the US-Mexico Border donderdag te zien op NPO 3

Docu Sue Perkins: Along the US-Mexico Border donderdag te zien op NPO 3
Reis van ruim 3000 kilometer

Kijktip :

De komende twee donderdagen (1 oktober en 8 oktober) zendt NPO 3 de tweedelige documentaire Sue Perkins: Along the US-Mexico Border uit. In deze boeiende reportage maakt de Britse journaliste Sue Perkins een reis langs de ruim 3000 kilometer lange grens tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Sue Perkins: Along the US-Mexican Border gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Controversieel
Sinds het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten is de grens met Mexico controversiëler dan ooit. Hij beloofde er een muur te bouwen om illegale immigranten te weren, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Sue Perkins besluit het gebied te bezoeken en ze begint haar reis in de beruchte Mexicaanse grensstad Tijuana, gelegen aan de Stille Oceaan.

Drugskartels
Vanaf daar reist ze naar Matamoros, in het uiterste noordoosten van Mexico, om de bewoners van het grensland te ontmoeten. Perkins is namelijk geïnteresseerd in het dagelijks leven van de gewone mens, zowel aan de kant van Mexico als aan de kant van de Verenigde Staten. Vooral het imago van Mexico is dubieus: je hoort vaak alleen verhalen over migranten, drugskartels en moord. Hoe ziet het écht leven van de Mexicanen eruit?

De documentaire Sue Perkins: Along the US-Mexican Border is op donderdag 1 oktober en donderdag 8 oktober rond 22.35 uur te zien op NPO 3. Je kunt de documentaire Sue Perkins: Along the US-Mexican Border terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Sue Perkins: Along the US-Mexico Border donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen