Heftig filmdrama Girl, Interrupted zie je vrijdag op België Eén

Heftig filmdrama Girl, Interrupted zie je vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Steractrice Winona Ryder hoopte met Girl, Interrupted een Oscar te winnen, maar ze werd weggespeeld door een relatief onbekende, jonge actrice: Angelina Jolie. Zij won wél een Oscar voor haar rol. Niettemin is het een prachtige film geworden, die vrijdag te zien is op België Eén. Je kunt Girl, Interrupted streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Susanna is een tiener met emotionele problemen. De symptomen zijn niet vreemd voor een tiener, maar haar psychiater is ervan overtuigd dat ze een persoonlijkheidsstoornis heeft. Ze wordt naar een instelling gestuurd waar ze gedurende twee jaar op een speciale afdeling voor tieners moet verblijven. Daar raakt ze bevriend met een groep meiden, waarvan ieder zo haar eigen problemen heeft. Vooral de opstandige en losbandige Lisa heeft veel invloed op Susanna.

Onherkenbaar
Regisseur James Mangold (Logan, Le Mans '66) maakte met Girl, Interrupted een prachtige film over het leven in een psychiatrische inrichting. Een soort One Flew Over the Cuckoo's Nest van de jaren negentig, hoewel dit drama zich niet helemaal met die klassieker kan meten. Niettemin is het genieten van het gevoelige acteerwerk van Winona Ryder in de hoofdrol, maar zoals gezegd steelt een onherkenbare Angelina Jolie de show. Verder is ook een piepjonge Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) te zien in deze film.

Girl, Interrupted (1999) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 28 augustus om 23.50 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV