Recensie: Relic is morbide familiedrama over Alzheimer

Recensie: Relic is morbide familiedrama over Alzheimer
Met Emily Mortimer, Bella Heathcote en Robyn Nevin

Film :

Sinds 20 augustus is de film Relic in de Nederlandse bioscopen te zien. Het thema in deze 'horrorfilm' laat zich al snel raden: Alzheimer, dementie en de erfelijkheid van deze ziekte. Lees hier de filmrecensie van Relic.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Het verhaal
Wanneer de bejaarde weduwe Edna vermist raakt, reizen haar dochter Kay en kleindochter Sam naar het afgelegen familiehuis om haar te zoeken. Wanneer Edna terugkeert wordt het drietal geteisterd door een duistere entiteit die de oudere vrouw in zijn bezit neemt.

Actrice Robyn Nevin in de film 'Relic'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De echte horrorfans kunnen deze productie met gemak overslaan, want pure horror staat niet op het menu. Relic is eerder een atmosferisch drama over verlies, dementie en de tragische aftakeling als gevolg van deze ziekte. De film is makkelijk weg te zetten als saai en traag, maar dat is te kort door de bocht - het verhaal blijft toch boeien dankzij de beklemmende sfeer, sterke cast en het onderwerp. De makers hebben overigens ook goed gekeken naar de horrorsensatie Hereditary, want elementen uit die film zie je hier zeker terug. De finale is bizar, raar en voor sommigen misschien zelfs ontroerend. Drie sterren.


Cast
Naast Robyn Nevin (The Turning) en Emily Mortimer (Scream 3) is ook Bella Heathcote (Neon Demon) in deze film te zien. Deze productie is het regiedebuut van Natalie Erika James.

Relic is vanaf 20 augustus 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Horror. Tijdsduur: 89 minuten. IMDb-score: 5,9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Relic is morbide familiedrama over Alzheimer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier