Overdonderende actiefilm Mad Max: Fury Road zondag te zien op Veronica

Overdonderende actiefilm Mad Max: Fury Road zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Begin jaren tachtig veroverde Mel Gibson de wereld als de actieheld Max Rockantasky in de Mad Max-films, die werden geregisseerd door George Miller. Vervolgens bleef het lange tijd stil rond Miller, tot hij in 2015 een keiharde comeback maakte met Mad Max: Fury Road. Deze overdonderende actiefilm is zondag te zien op Veronica en je kunt Mad Max: Fury Road streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Mad Max: Fury Road speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap, met een gebroken mensheid en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht, die de orde misschien kunnen herstellen. Max, een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa, een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt, terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Indrukwekkend
Maar weinig films kunnen zich qua adrenaline-injectie meten met het indrukwekkende spektakel dat Mad Max: Fury Road je te bieden heeft. Deze bombastische film is een regelrechte aanslag op de zintuigen: keiharde actie, gigantische explosies, bloedstollende achtervolgingen en keiharde rockmuziek van onze eigen Junkie XL zorgen samen voor een smakelijke cocktail van ongeremde energie. Miller leidt alle actie in gestroomlijnde banen, en de film maakt nauwelijks gebruik van special effects. Toch blijven de personages ook fier overeind: Tom Hardy en Charlize Theron schitteren als nooit tevoren in de hoofdrollen.

Mad Max: Fury Road (2015) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op zondag 30 augustus om 20.00 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV