Vrijdag in Op1: Eus, Wende Snijders, jongerenwerkers over preventief fouilleren en meer

Vrijdag in Op1: Eus, Wende Snijders, jongerenwerkers over preventief fouilleren en meer
De gasten van vrijdag 28 augustus

Kijktip :

Vrijdag wordt in Op1 het preventief fouilleren uitgebreid besproken, aangezien Amsterdam dit gaan invoeren. Maar Özcan Akyol komt ook langs om meer te vertellen over het nieuwe seizoen van zijn programma De Geknipte Gast. En Wende Snijders doet een boekje open over haar theatershow Kaleidoscoop, die morgen op tv te zien is.

De gasten in Op1 - vrijdag 28 augustus

  • Amsterdam gaat een proef doen met preventief fouilleren. Maar het is de grote vraag of dit op straat echt zorgt voor meer veiligheid, of juist etnisch profileren in de hand werkt. En hoe wordt de relatie tussen burgers en de politie beïnvloed? Jongerenwerkers Joel Ricardo, Dionne Abdoelhafiezkhan van Controle Alt Delete en burgemeester Foort van Oosten van Spijkenisse, waar al preventief wordt gefouilleerd, praten hierover.
  • Sinds 2018 staat Wende Snijders in theater Carré met allerlei artiesten en kunstenaars voor
    Wende’s Kaleidoscoop. In verband met de coronacrisis ligt de theaterwereld stil en is er bijvoorbeeld geen Uitmarkt. Maar de voorstelling is daarom dit jaar op tv te zien, wel met lege tribunes. Vanavond in Op1 vertelt Wende alles over deze theatershow, die morgen wordt uitgezonden.
  • Dinsdag start een nieuw seizoen van De Geknipte Gast, het programma waarin interviewer Özcan Akyol als kapper bekende Nederlanders knipt en ondervraagt. Vanwege het coronavirus laat Eus zijn schaar thuis, maar hij praat wel uitgebreid met Catherine Keyl, Matthijs van Nieuwkerk, Barrie Stevens en Sinan Can. Özcan vertelt hier meer over.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 28 augustus gepresenteerd door Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Eus, Wende Snijders, jongerenwerkers over preventief fouilleren en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV