Vanavond op tv: start Lieve Frogers, Holland's Got Talent, Ik Hou Van Holland en meer

Vanavond op tv: start Lieve Frogers, Holland's Got Talent, Ik Hou Van Holland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 augustus

Kijktip :

Vanavond zijn er weer allerlei mooie programma’s op televisie te zien. Zo kun je genieten van de gloednieuwe show Lieve Frogers, zijn er nieuwe afleveringen van Holland's Got Talent en Ik Hou Van Holland te zien. Maar je kunt ook ondanks corona genieten van de Uitmarkt, of van de Tour de France. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Holland's Got Talent

RTL 4
20:00 uur

In een nieuw seizoen van Holland's Got Talent doen de meest uiteenlopende acts wekelijks hun best doen om de jury overtuigen dat zij de beste zijn. De tiendelige wedstrijd is de komende zaterdagen om 20:00 uur te zien op RTL 4. Presentator Humberto Tan ontvangt onder anderen een zanger die nog nooit voor publiek heeft opgetreden, een jonge illusioniste, poppenspelers en nog veel meer andere opvallende acts. De jury bestaat dit seizoen uit Paul de Leeuw, Chantal Janzen, Ali B en Angela Groothuizen. Het publiek kijkt, vanwege de coronamaatregelen, vanuit een andere theaterzaal mee naar de acts in de studio. Hun reacties zijn te zien in de studio via videowalls achter de jury.

Sciencefictionfilm: Interstellar

Veronica
20:00 uur

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort, zo is te zien in de film Interstellar. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de twintigste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

Terug: Ik hou van Holland

SBS 6
20:00 uur

Vanavond gaat een nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland van start, met Leo Alkemade als nieuwe teamcaptain. Aan de andere kant is Jeroen van Koningsbrugge een bekend gezicht. Uiteraard staat het spel elke zaterdag om 20:00 uur onder leiding van Linda de Mol. Vanwege de coronamaatregelen ziet Ik hou van Holland er iets anders uit dit jaar. Geen volgepakte publiekstribunes, maar twee knusse woonkamers waarin elke teamcaptain iedere week een ander enthousiast huishouden ontvangt. Ook doen er geen drie, maar twee bekende Nederlanders per team mee, naast de teamcaptains Jeroen en Leo. Die laatste vervangt Guus Meeuwis, die vanwege een drukke agenda besloten heeft het stokje over te geven. Nieuw in het programma zijn internetsensatie Orgel Joke en de swingende gebarentolk Mirjam Stolk. Zij vertolken elke aflevering een bekend nummer uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, dat de teams moeten raden.

Uitmarkt: Wende's Kaleidoscoop

NPO 2
20:10 uur

In deze bijzondere editie van de Uitmarkt brengt de NTR Wende’s Kaleidoscoop, een vijfenzeventig minuten lange ontdekkingsreis langs parels van muziek, theater en dans. Met een leger aan bands, dansers, koren, schrijvers en acteurs tovert Wende het toneel van Koninklijk Theater Carré voor één avond om tot een magische plek waar koorzang, moderne dans, hiphop, soul en dampende elektronica elkaar zinderend en vanzelfsprekend ontmoeten. Een ijzersterke en eigenzinnige ode aan de kracht van kunst en cultuur in Nederland. Met onder anderen Eefje de Visser, Nederlands Dans Theater, Torre Florim en Claron McFadden.

Cabaret: Theo Maassen - SITUATIE GEWIJZIGD

NPO 1
20:30 uur

Dit is een registratie van de cabaretvoorstelling SITUATIE GEWIJZIGD van Theo Maassen. Het is zijn tiende solovoorstelling. Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen aan de beurt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo vindt er nou eenmaal het zijne van. Dus doet hij wat hij niet laten kan: hij beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Maar is dat wel zo'n goed idee in deze tijd? Is dat niet vragen om moeilijkheden? Maassen doet nog eenmaal zijn kant van het verhaal uit de doeken. Een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. Situatie gewijzigd is een spijtbetuiging, een pleidooi, een ode, een donderspeech, een klaagzang, een smeekbede, een schreeuw om aandacht, maar op de keper beschouwd toch vooral een laatste stuiptrekking...

Terugblik: Chateau Meiland

SBS 6
21:35 uur

Voordat het nieuwe seizoen van Chateau Meiland maandag van start gaat, is deze zaterdag eerst een terugblik te zien op wat er allemaal gebeurd is. Vanaf 31 augustus is Chateau Meiland elke maandag én donderdag (twee afleveringen per week dus) om 20:30 uur te zien op SBS6. In deze terugblikaflevering op het afgelopen seizoen is te zien hoe de familie Meiland na een heftig en zwaar seizoen geniet van een welverdiende vakantie, samen met Nadege, de huishoudster, op een van de zonnige Canarische eilanden. Daarna moeten ze weer vol aan de bak. Er wordt tot in den treure geklust om een nieuw zomerseizoen met gasten te draaien. Brandjes worden geblust en puin wordt afgevoerd, tot ook het coronavirus het chateau bereikt en een van de gasten in quarantaine moet. De wereld veranderede en alle boekingen werden geannuleerd. De familie was aangewezen op zichzelf, opgesloten in het chateau. Frankrijk ging in lockdown, maar gelukkig kwam de oudste dochter, Montana, op de valreep het land nog in.

Start: De Avondetappe

NPO 1
22:05 uur

Op de zaterdag waarop de Tour de France van 2020 start, begint ook een nieuwe reeks van De Avondetappe bij de NOS op NPO 1. Hierin praat Dione de Graaff met diverse gasten over de etappe van de dag en het laatste nieuws over de Ronde van Frankrijk. Elke dag wordt er geschakeld met Herman van der Zandt, hij brengt het laatste nieuws als ooggetuige van de Tour in Frankrijk, want De Avondetappe is dit jaar vanuit Nederland te zien.

Nieuw: Line of Duty seizoen 5

NPO 2
22:10 uur

Vanaf vanavond is seizoen 5 van de Britse detectiveserie Line of Duty elke zaterdag rond 22:10 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over de anticorruptie-eenheid van de politie die jacht maakt op corrupte agenten. Als een groot politietransport met veel geweld wordt overvallen, vermoeden Arnott en Fleming al snel dat iemand binnen de politie informatie heeft gelekt. Er duiken binnen de bende twee nieuwe sleutelfiguren op, die vast van plan zijn om het AC-12 (Anti-Corruption Unit 12) niet makkelijk te maken. Daar blijkt echter ook niet iedereen zuiver op de graat te zijn, en een gewaardeerd lid van het team komt zwaar in de problemen.

Nieuw: Lieve Frogers

RTL 4
22:32 uur

In het nieuwe programma Lieve Frogers reist de familie Froger het hele land door om bijzondere wensen in vervulling te laten gaan. De afleveringen zijn elke zaterdag om 22:30 uur te zien op RTL 4. Jarenlang krijgen René en Natasja Froger brieven en e-mails met als opening 'Lieve Frogers'. Vaak met wensen, waarbij het koppel om hulp gevraagd wordt. Nu trekken ze, samen met zoons Danny, Maxim, Didier en dochter Natascha, het land in om een aantal van die wensen uit te laten komen. Zo gaan ze in de eerste aflevering op pad met Anja, die een opmerkelijk verzoek heeft. Ze wil op een tandem door Amsterdam fietsen, achterop bij niemand minder dan Louis van Gaal. Dat klinkt onmogelijk, maar gelukkig hebben de Frogers zo hun contacten.

Nieuw: Art Rocks Uitmarkt

NPO 2
23:15 uur

Eric Corton fietst in dit Uitmarkt-programma door Amsterdam langs theaters en concertzalen en ontmoet artiesten die normaliter op de Uitmarkt te vinden zouden zijn. Zoals cabaretier Jan Jaap van der Wal, theatermaker Bodil de la Parra en programmamaker Floris Kortie. Met hen bespreekt Corton de invloed van de coronamaatregelen op de culturele sector. In Carré praat hij met zangeres Kovacs (foto) over Art Rocks, de landelijke muziekcompetitie die muzikanten uitdaagt een lied te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk uit een Nederlands museum. Kovacs vertelt over haar liefde voor kunst en laat zich inspireren door het danskostuum van Mata Hari.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV