Vanavond op tv: Miljoenenjacht, Musical Sing-a-Long, Ontvoerd en meer

Vanavond op tv: Miljoenenjacht, Musical Sing-a-Long, Ontvoerd en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 30 augustus

Kijktip :

Vanavond is er weer genoeg leuks te zien op de buis. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de Musical-sing-a-Long, die vanuit het Openluchttheater Cabrio in Soest gepresenteerd wordt door Romy Monteiro en Frits Sissing. Ook de Postcode Loterij Miljoenenjacht zal vanavond weer te zien zijn bij SBS6, net als de start van een nieuw seizoen van Ontvoerd bij RTL4. Kortom, keuze genoeg! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 30 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Postcode Loterij Miljoenenjacht

SBS 6
20:00 uur

De komende zondagavonden worden weer zenuwslopend op SBS6. Linda de Mol is terug met Postcode Loterij Miljoenenjacht, dat dit jaar 20 jaar bestaat en daarom zes in plaats van vijf afleveringen krijgt. Wekelijks om 20:00 uur. De opzet van het programma blijft onveranderd: de deelnemers in de studio strijden in drie zenuwslopende rondes om die ene, felbegeerde plek in de finale. Daarin maakt de kandidaat met het beroemde kofferspel kans op een bedrag tot wel vijf miljoen euro. Vanwege de coronamaatregelen zitten er minder mensen in de studio. Er zijn steeds tien wijken vertegenwoordigd, maar per zitten er vijf in plaats van 50 mensen. Ook zijn er minder koffermeisjes. Winston Gerschtanowitz gaat wel weer live op pad om een deelnemer van de Postcode Loterij thuis het gewonnen finalebedrag uit te reiken.


Nieuw: Commando's

NPO 3
20:20 uur

De nieuwe spannende actiethriller Commando's zit vol mysterieuze moorden, verraad en trauma's van een geheime missie. De Nederlandse serie is elke zondag om 20:20 uur te zien op NPO 3. Commandant John de Koning leidt een geheime missie in Nigeria om een door Boko Haram ontvoerde gijzelaar te bevrijden. Die missie gaat gruwelijk mis en eindigt in een nachtmerrie. Een paar jaar later zetten de trauma's van toen en een reeks moorden, bedrog en verraad het leven van John en zijn oude teamgenoten volledig op zijn kop. Dat begint als John, inmiddels beveiliger, in Nederland de opdracht krijgt om een Nigeriaanse minister tijdens een bezoek aan ons land te beveiligen. Die man blijkt de persoon te zijn die ze destijd hadden moeten redden. Hij zorgt er nu voor dat die missie een levensgevaarlijk staartje krijgt.


Musical Sing-a-Long 2020

NPO 1
20:25 uur

Vanuit het intieme Openluchttheater Cabrio in Soest presenteren Romy Monteiro en Frits Sissing de vijftiende editie van de Musical Sing-a-Long. Het is een kennismaking met het nieuwe theaterseizoen; van kleine tot grote musicalvoorstellingen. Vanwege de coronamaatregelen is de Musical Sing-a-Long dit jaar in een aangepaste versie plaats en is er slechts een beperkt aantal mensen als publiek bij. Traditiegetrouw zijn er tijdens de Musical Sing-a-Long optredens te zien van verschillende nieuwe titels. Dit jaar met onder andere de musicals Anastasia, Kruimeltje, TINA - De Tina Turner Musical en Belle en het Beest. In de uitzending wordt ook teruggeblikt op hoogtepunten uit de afgelopen vijftien jaar Musical Sing-a-Long.


Nieuw: Paradijs Canada

NPO 2
20:35 uur

In de nieuwe reisdocumentaire Paradijs Canada reist schrijver Emy Koopman van Vancouver naar Montreal en kijkt welke problemen er broeien onder de Canadese oppervlakte. De afleveringen zijn elke zondag rond 20:35 uur op NPO 2. De serie duikt in alle urgente thema's van deze tijd en onderzoekt hoe het in Canada is gesteld met racisme en gendergelijkheid, migratie, klimaatverandering en de verzorgingsstaat. Emy Koopman spreekt beroemde Canadese intellectuelen, zoals Charles Taylor, Margaret Atwood en Jordan Peterson. De eerste aflevering gaat over de 'Highway of Tears', een eindeloze snelweg in de provincie Brits-Columbia waar sinds de jaren zeventig zeker negentien, maar volgens onofficiële schattingen meer dan veertig, vrouwen en meisjes verdwenen.


Nieuw: Split Screen

SBS 6
21:30 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe quiz Split Screen elke zondag om 21:35 uur, na Miljoenenjacht, te zien op SBS6. Presentator Rolf Wouters keert voor de spelshow na 16 jaar terug op tv. In Split Screen draait het bij elke vraag om twee afbeeldingen, die allebei staan voor een getal (zoals leeftijd of lengte). Het spelende duo moet nu een getal noemen dat zich ergens tussen de twee onbekende getallen bevindt. Elk koppel krijgt een startbedrag van 25 duizend euro. Geven ze een goed antwoord, dan blijft dit bedrag intact. Geven ze echter een fout antwoord, dan kost dit geld. Zolang een duo nog geld in de pot heeft, blijven ze spelen. Bij de tiende en laatste vraag heeft het duo de kans om het geld dat ze hebben verzameld te verviervoudigen - maar ze kunnen ook alles verliezen...


Terug: Ontvoerd

RTL 4
21:36 uur

John van den Heuvel is terug met een nieuw seizoen van Ontvoerd, waarin hij probeert naar het buitenland ontvoerde kinderen te herenigen met hun in Nederland achtergebleven ouders. Elke zondag om 21:30 uur op RTL 4. In het vorige seizoen van Ontvoerd lukte het John niet om Sannes naar Turkije ontvoerde kinderen terug te krijgen. De start van deze nieuwe reeks staat opnieuw in het teken van de hereniging van Sanne met haar dochtertje en twee zoontjes. Alle lichten staan op groen voor een uitspraak van de Turkse rechtbank die de kinderen aan Sanne toewijst. Sanne denkt dat de vader de kinderen nooit zal teruggeven, ook niet na een rechterlijke uitspraak. Daarom wil John de kinderen vinden voordat de vader ze misschien op een geheime plek verbergt.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Miljoenenjacht, Musical Sing-a-Long, Ontvoerd en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier