Nieuw seizoen De Kunstdetective begint dinsdag 1 september op NPO 2

Nieuw seizoen De Kunstdetective begint dinsdag 1 september op NPO 2
Op zoek naar gestolen kunst

Kijktip :

Afgelopen week was er weer een kunstroof in het nieuws: het schilderij 'Twee lachende jongens' van Frans Hals werd voor de derde keer gestolen uit museum Het Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam. Bij uitstek een klusje voor De Kunstdetective, die in het nieuwe seizoen weer op zoek gaat naar gestolen kunst.

De Kunstdetective gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken via Gids.tv.

Picasso
De ontvreemding van het kunstwerk van Frans Hals komt te laat voor het nieuwe seizoen, maar dat betekent niet dat Arthur Brand zonder werk zit. In de eerste aflevering gaat hij namelijk op zoek naar een echte Pablo Picasso. Het kunstwerk in kwestie werd in 1999 van een rijke sjeik gestolen en het is de kunstdetective vanuit de onderwereld ter ore gekomen dat het stuk zich in Nederland bevindt.

Informatie
Gedurende zijn onderzoek ontdekt Arthur dat het schilderij van Picasso in de afgelopen 21 jaar minstens tien keer van eigenaar is gewisseld. Het gestolen werk is ook in handen geweest van een zakenman, die beducht is om zijn reputatie. Hij is bereid Arthur van veel informatie te voorzien - in ruil voor anonimiteit. Uiteindelijk ontdekt Arthur wie de Picasso nu in handen heeft. Krijgt hij het ook weer terug?

Het nieuwe seizoen van De Kunstdetective is vanaf dinsdag 1 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Kunstdetective terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen De Kunstdetective begint dinsdag 1 september op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier