Tour de France etappe 6 (Le Teil - Mont Aigoual) live op tv en online

Tour de France etappe 6 (Le Teil - Mont Aigoual) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peleton?

Sport :

Op donderdag 3 september wordt de zesde etappe van de Tour de France van 2020 verreden. Deze etappe gaat van start in Le Teil en finisht in Mont Aigoual. De etappe is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Le Teil - Mont Aigoual
De start van deze zesde etappe is in Le Teil, een klein stadje aan de rand van de Ardèche. Deze streek trekken de renners dan ook in. De eerste 142 kilometer zijn vrijwel vlak en in de finale gaat het los: na twee klimmetjes van de derde categorie komt er een top van de eerste en een finish bergop: de eerste van deze Tour. De klim van de eerste categorie, de Col de Luzette, moet het peleton uit elkaar slaan.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
De zesde etappe is een interessante: Het parcours is ultiem geschikt voor een (grotere) kopgroep om de hele dag weg te blijven. Renners als Thomas de Gendt en de Deen Kasper Asgreen, die we al eerder in een hoofdrol zagen, kunnen hier dus hun slag slaan. Echter: vlak ook de klassementsrenners niet uit. Mannen als Pogacar, Valverde, Higuita en zelfs Tom Dumoulin kunnen als outsiders een gooi doen naar de eerste gele trui die er echt toe doet.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers

Volledig tijdschema

  • 11.55 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 12.00 uur: start etappe
  • 13.30 uur: start uitzending op NPO 1
  • 13.30 uur: start uitzending op België Eén
  • ± 16.45 - 17.15 uur: finish etappe

De zesde etappe van de Tour de France 2020 is op donderdag 3 september te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV