Nieuw seizoen Vroege Vogels gaat vrijdag 4 september van start op NPO 2

Nieuw seizoen Vroege Vogels gaat vrijdag 4 september van start op NPO 2
Natuurprogramma is terug

Kijktip :

Vroege Vogels is al jarenlang een begrip op de Nederlandse televisie, met een trouwe schare kijkers. Die kunnen zich gaan verheugen op het nieuwe seizoen van het bekende natuurprogramma, dat op vrijdag 4 september van start gaat op NPO 2.

Vroege Vogels gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Snelwegen
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, dat weer gepresenteerd wordt door Menno Bentveld en Willemijn Veenhoven, staat de natuur langs de snelwegen in Nederland centraal. Wie in de voorbije zomervakantie over de snelweg reed, heeft waarschijnlijk niet gezien hoeveel natuur zich naast het asfalt bevindt. Al die bermen, parkeerplaatsen en klaverbladen vormen samen een enorm ecosysteem.

Kerkuilen
We zien in deze aflevering onder meer een kolonie roeken, die op een parkeerplaats naast de A12 verblijft. Ook komen de bijzondere reden én oplossing voor de regelmatig aangereden kerkuilen voorbij en blijken er in het rondje van een klaverblad hele bijzondere planten te groeien. Verder is te zien hoe dassen, eekhoorns en marters hun eigen viaducten hebben om de levensgevaarlijke wegen over te steken.

Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels is vanaf vrijdag 4 september wekelijks rond 19.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Vroege Vogels terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Vroege Vogels gaat vrijdag 4 september van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV