Tv-première First Man vrijdag 4 september te zien op Net5

Tv-première First Man vrijdag 4 september te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De afgelopen jaren is de pas 35-jarige Damien Chazelle uitgegroeid tot één van de meest geprezen regisseurs in Hollywood. Na de meesterwerken Whiplash (2014) en La La Land (2016), die samen maar liefst negen Oscars wonnen, sloeg hij in 2018 opnieuw toe met de fantastische science fiction-film First Man. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt First Man streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De film First Man gaat over het leven van Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette, op 20 juli 1969. Voordat Armstrong astronaut werd, voerde hij 78 missies uit als piloot van een gevechtsvliegtuig. Verder werkte hij in de jaren vijftig en zestig mee bij het testen van experimentele vliegtuigen, waarna hij op een gegeven moment furore begon te maken binnen de NASA en de Apollo 11-missie mocht leiden. Hij en zijn land moeten echter ook offers brengen in de aanloop naar de succesvolle maanlanding.

Unieke ervaring
Regisseur Chazelle had een duidelijk plan bij de productie van First Man: de reis naar de maan tot een zintuiglijke ervaring verheffen. In de aanloop naar de beroemde ruimtereis zet hij eerst het verhaal stevig op poten: we krijgen een kijkje in het leven van Neil Armstrong (uitstekend vertolkt door Ryan Gosling) en zijn vrouw Janet (Claire Foy), en de problemen die de workaholic-instelling van Armstrong veroorzaken binnen zijn gezin. Wanneer de raket gelanceerd wordt, wordt de film écht indrukwekkend: dankzij de fantastische special effects en geluidseffecten neem je bijna zelf plaats in de raket. Een unieke kijkervaring.

First Man (2018) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 4 september om 20.30 uur te zien op Net 5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tv-première First Man vrijdag 4 september te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV