Shockerende Paul Verhoeven-film Elle zie je vrijdag op NPO 3

Shockerende Paul Verhoeven-film Elle zie je vrijdag op NPO 3
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Na Zwartboek moesten fans van Paul Verhoeven maar liefst tien jaar wachten op zijn volgende film, maar het was het wachten waard: de Franstalige thriller Elle was net zo shockerend als eerdere films van de Hollandse meester. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt Elle streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Powervrouw Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze staat aan het hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé eenzelfde genadeloze houding. Wanneer ze in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende, gemaskerde man, verandert haar leven echter drastisch. Ze besluit de politie niet in te schakelen en zelf achter de dader aan te gaan. Hierdoor belandt ze in een spannend kat-en-muisspel, dat op elk moment volledig uit de hand kan lopen.

Internationaal succes
Paul Verhoeven is al sinds de late jaren zestig de meest toonaangevende regisseur van Nederland. Na de succesvolle serie Floris en kaskrakers als Turks fruit en Soldaat van Oranje trok hij naar Hollywood, waar hij successen vierde met klassiekers als RoboCop, Total Recall en Basic Instinct. In 2016 besloot hij zich te wagen aan zijn eerste Franstalige film, en ook Elle groeide uit tot een internationaal succes. De film werd genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes, en won twee Golden Globes: Beste Actrice voor Isabelle Huppert (ook genomineerd voor een Oscar) en Beste Niet-Engelstalige Film. Een fantastische thriller die je gezien moet hebben.

Elle (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 4 september om 22.40 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV