Heftig Iraans drama The Salesman (Forushande) zaterdag te zien op NPO 2

Heftig Iraans drama The Salesman (Forushande) zaterdag te zien op NPO 2
Ook te streamen via Amazon Prime en Google Play

Kijktip :

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi staat bekend als één van de beste internationale filmmakers van het afgelopen decennium. Hij won twee Oscars voor Beste Niet-Engelstalige Film, voor A Separation (2011) en The Salesman (2016). Die laatste film is zaterdag te zien op NPO 2. Je kunt The Salesman streamen via onder meer Amazon Prime en Google Play.

Het verhaal
Emad en Rana zijn allebei werkzaam in het theater, waar ze de hoofdrollen spelen in het toneelstuk Death of a Salesman. Wanneer hun huis op een avond instort, moeten ze op zoek naar een nieuw onderkomen. Ze vinden al snel een nieuw appartement in het centrum van de Iraanse hoofdstad Teheran. De woning is vlak daarvoor verlaten door een vrouw, maar die heeft nog een aantal spullen laten liggen. Wanneer Emad op een avond thuiskomt, is zijn vrouw Rana nergens te bekennen - en de badkamer zit onder het bloed...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Eigenlijk ontvouwt het verhaal van The Salesman (originele titel: Forushande) zich als de Wet van Murphy: alles wat fout kan gaan, gaat ook fout. Hierdoor belanden Emad en Rana in een neerwaartse spiraal van ellende en heftige gebeurtenissen. Je wordt als kijker helemaal meegezogen in alle dramatische wendingen, die steeds grotere vormen aannemen. Farhadi maakte hiermee een buitengewoon indrukwekkende film, die meer dan terecht de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film won.

The Salesman (2016) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 24 april om 00.10 uur te zien op NPO 2. Genre: drama. Speelduur: 124 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftig Iraans drama The Salesman (Forushande) zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier