Recensie: Mulan is visueel schitterend ontstaansverhaal

Recensie: Mulan is visueel schitterend ontstaansverhaal
De toon is wel wat serieuzer dan in het origineel

Film :

Vanaf vrijdag 4 december staat Mulan op Disney+. Geen Mushu, geen gezang en geen Nederlandse bioscooprelease: Wordt de film wel een breed gedragen succes? Lees hier de recensie van Mulan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Leger
Mulan is een jonge vrouw die in China woont samen met haar machtige vader. Mulan wil niets liever dan hem in het leger vervangen daar hij fysiek niet sterk genoeg is om te strijden. Om een plekje in dit leger te veroveren doet ze zich voor als een man.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Een van de meest besproken films van dit jaar: De release van Mulan op Disney Plus Premier Access kwam de studio op veel kritiek te staan. Toch is de film het zeker wel waard. Mulan is visueel gezien misschien wel de mooiste van alle live-action remakes. De actie kijkt uistekend weg, alhoewel de hoeveelheid actie soms wat tegenvalt. Wat wel te prijzen is: de humor is in vele gevallen ingeruild voor drama en serieuze dialogen. De meest gewaagde live-action remake kijkt lekker weg, maar is niet per se bijzonder: 2,5 ster.

Cast
Naast Yifei Liu (Outcast) en Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story) spelen ook Li Gong (Memoirs of a Geisha), Jet Li (The One) en Jason Scott Lee (Lilo and Stitch) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Niki Caro (The Zookeeper's Wife).

Mulan is vanaf 4 september 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Actie. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 3,8.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV