Nieuw seizoen Onze boerderij start zondag 6 september op NPO 1

Nieuw seizoen Onze boerderij start zondag 6 september op NPO 1
Yvon Jaspers op bezoek bij boeren

Kijktip :

Vanaf zondag 6 september is het nieuwe seizoen van het programma Onze boerderij te zien op NPO 1. Yvon Jaspers gaat weer langs bij diverse boeren uit heel Nederland om te kijken hoe het leven ervoor staat op de boerderij. Dit seizoen komen onder meer de stikstofproblemen, milieu-eisen en de kritiek op boeren aan bod.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Boer zoekt vrouw
In de eerste aflevering gaat Yvon langs bij melkveehouder Willem, die meedeed aan het laatste seizoen van Boer zoekt vrouw. Hij wil zo goed mogelijk zorgen voor zijn dieren en het stuk land dat hij erfde van zijn vader, en hoopt het ook weer door te geven aan een nieuwe generatie. Willem zit echter in een lastige spagaat: het vinden van de juiste balans tussen (financieel) goed boeren en natuurbehoud zal tijd kosten.

Onzekere toekomst
Yvon gaat ook langs bij de familie Harkink, die al generaties boert in de Achterhoek. Door nieuwe doelstellingen van de overheid lijkt er voor hen geen mogelijkheid meer om op deze plek verder te boeren. Ze vertellen over de onzekere toekomst die ze te wachten staat. Tot slot een bezoek aan Jan en Gerda, akkerbouwers in Noord-Holland. Zij hebben veel last van de hevige en langdurige regen van afgelopen najaar. Aardappelen kunnen niet gerooid worden, en dan steekt er ook nog een ganzenplaag op.

Het nieuwe seizoen van Onze boerderij is vanaf zondag 6 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Onze boerderij start zondag 6 september op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV