Nieuw seizoen De Monitor gaat maandag 7 september van start op NPO 2

Nieuw seizoen De Monitor gaat maandag 7 september van start op NPO 2
Van wie is de natuur in Nederland?

Kijktip :

Vanaf maandag 7 september is het wetenschappelijke onderzoeksprogramma De Monitor terug op NPO 2 met een nieuw seizoen. In deze reeks doet journalist Anna Gimbrère haar intrede als presentatrice, naast het vertrouwde gezicht van Teun van de Keuken. De eerste aflevering gaat over de natuur in Nederland.

De Monitor gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Natuurgebieden
In elke aflevering van De Monitor worden maatschappelijke problemen en misstanden onderzocht via crowdsourcing en online onderzoeksjournalistiek. In de eerste aflevering staat de toenemende drukte in de Nederlandse natuurgebieden centraal. Zeker nu we door het coronavirus liever wat dichter bij huis blijven, wordt ontspanning gezocht in de natuur. De botsende belangen tussen recreanten onderling zorgen vaak voor spanning.

Veluwe
Maar van wie is de natuur eigenlijk? Loopt de recreatiedrukte in Nederland zo langzamerhand niet de spuigaten uit? En wat zijn de effecten van de drukte op de toch al kwetsbare natuur in ons land? De Monitor trekt naar de Veluwe voor een veldonderzoek. Dit is nog altijd het populairste natuurgebied van Nederland; jaarlijks trekt het miljoenen bezoekers. Hoe gaan recreatiedrukte, economische belangen en natuurbescherming hier samen?

Het nieuwe seizoen van De Monitor is vanaf maandag 7 september wekelijks om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Monitor terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen De Monitor gaat maandag 7 september van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier