Drie BN'ers op reis door de toekomst in De Wereld van Morgen

Drie BN'ers op reis door de toekomst in De Wereld van Morgen
Bijzondere uitzending tijdens klimaatweek

Nieuws :

Kijken in de toekomst is onmogelijk, maar in De Wereld van Morgen krijgen drie BN'ers een sneakpreview van wat ons te wachten staat én laten ze de innovaties zien die ons leven in de nabije toekomst voorgoed kunnen veranderen. De special is op 19 oktober te zien op NPO 1.

BN'ers
De drie BN'ers die dit jaar een duik in de toekomst gaan doen, zijn de volgende:

Nick Schilder

Zanger

Hans Dorrestijn

Presentator

Splinter Chabot

Presentator, politicus en tv-persoonlijkheid

  • Hans Dorrestijn bezoekt The Green Village op de campus van de TU Delft, het enige plekje in Nederland waar geen ‘bouwbesluit ‘geldt. Hier experimenteert men volop over hoe onze woon-, werk- en leefomgeving er in de toekomst uit gaan zien.
  • Nick Schilder krijgt in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Zou dit de oplossing kunnen zijn voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren?
  • Splinter Chabot reist xper helikopter naar ‘s werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee, waar schone energie wordt opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit.

Klimaatweek
De Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt in dit AVROTROS-programma de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt!

De Wereld van Morgen is op maandag 19 oktober om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt de speciale uitzending van De Wereld van Morgen terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Drie BN'ers op reis door de toekomst in De Wereld van Morgen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV