Tour de France etappe 12 (Chauvigny - Sarran Corrèze) live op tv en online

Tour de France etappe 12 (Chauvigny - Sarran Corrèze) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peloton?

Sport :

De renners staat op donderdag 10 september een lange dag te wachten, want de elfde etappe is met 218 kilometer de langste rit van deze Tour de France. De start ligt in Chauvigny, de finish wordt bereikt in Sarran Corrèze. De etappe is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Chauvigny - Sarran Corrèze
Niet alleen gaan de renners een lange dag tegemoet; het parcours is ook een stuk minder eenvoudig dan in de voorgaande twee ritten. Het peloton beklimt in deze etappe vier cols, die gestaag in moeilijkheidsgraad toenemen. Eerst wordt er tegen twee beklimmingen van de vierde categorie op gefietst, vervolgens staat er een col van de derde categorie op het programma en tot slot een flinke berg van de tweede categorie.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
Het zou maar zo een mooie dag voor de avonturiers met redelijke klimkwaliteiten kunnen worden. Al snel doemt de naam van Greg Van Avermaet dan op bij de favorieten voor de etappewinst in deze rit. Marc Hirschi heeft ook bewezen een uitstekende avonturier te zijn; hij werd zondag pas op de streep verslagen door Tadej Pogacar. Tot de andere kanshebbers behoren Julian Alaphilippe, Matej Mohoric, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt en Matteo Trentin.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers.

Volledig tijdschema

  • 11.45 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 13.00 uur: start uitzending op NPO 1
  • 13.30 uur: start uitzending op België Eén
  • ± 16.55 uur - 17.25 uur: finish etappe

De twaalfde etappe van de Tour de France 2020 is op donderdag 10 september te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV