Dinsdag in Op1: Martin Koolhoven over het belang van films

Dinsdag in Op1: Martin Koolhoven over het belang van films
De gasten van dinsdag 8 septeber

Kijktip :

Martin Koolhoven geeft vanavond in Op1 zijn kijk op het belang van films in onze samenleving én tijdens een crisis. Ook gaat hij het hebben over popmuziek in films. Wie zijn er vanavond nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - dinsdag 8 september

  • Een paar maanden geleden klapten we nog massaal onze handen blauw voor het zorgpersoneel. Maar vandaag blijkt uit onderzoek dat het ziekenhuispersoneel steeds meer te maken krijgt met agressieve bezoekers die zich niet meer aan de coronamaatregelen willen houden. Stella Salden (voorzitter NU’91) en verpleegkundige Arjan van den Broek praten erover.
  • Popmuziek en film gaan samen als paard en wagen. In bioscoop EYE Amsterdam loopt deze hele maand een programma met films waarin popmuziek een belangrijke rol speelt, van Dirty Dancing tot Juice. Regisseur Martin Koolhoven, groot muziekfan en maker van films waarin pop een rol speelt, geeft zijn kijk op het belang en het effect van hits in films. En hoe moeten we kijken naar acterende artiesten?
  • Nadia Rashid vecht al jaren om haar ontvoerde dochter Insiya terug te krijgen. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat de Nederlandse regering harder met de vuist op tafel moet slaan en heeft vragen gesteld aan minister Blok en Premier Rutte.
  • Maurice de Hond publiceerde samen met longarts Hans in ’t Veen een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Neemt de wetenschap ze eindelijk serieus? Ze hebben het vanavond over de stijging in het aantal coronabesmettingen in vergelijking met vorige week en over de rol van aerosolen bij besmettingen.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 8 september gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV