Vanavond op tv: Evil met Katja Herbers, Manifest seizoen 2, Make Holland Great Again en meer

Vanavond op tv: Evil met Katja Herbers, Manifest seizoen 2, Make Holland Great Again en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 september

Kijktip :

Vanavond gaat de nieuwe Amerikaanse dramaserie Evil van start, waarin de Nederlandse Katje Herbers de hoofdrol speelt. Ook kun je beginnen met het tweede seizoen van Manifest, en Make Holland Great Again keert terug op televisie. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 9 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Make Holland Great Again

NPO 3
20:20 uur

In het nieuwe seizoen van Make Holland Great Again brengen Sahil en zijn GREAT-team het verlangen naar verbondenheid, respect en aandacht voor elkaar tijdens de coronacrisis in uitvoering. De afleveringen zijn elke woensdag om 20:20 uur op NPO 3. Het zijn acties die online worden voortgezet, zodat iedereen thuis mee kan doen. Zoals in het eerste seizoen al te zien was, kan iedere individuele bijdrage - bij elkaar opgeteld - een grote maatschappelijke verandering teweegbrengen. Het GREAT-team zet zich dit seizoen onder andere in voor docenten en meer beweging, stroopt de mouwen op tegen racisme, staat met heel Nederland hand in hand tegen LGBTQ+ geweld en gaat de strijd aan tegen het dreigend watertekort. In iedere aflevering maakt Sahil er zijn persoonlijke missie van om problemen op een ludieke en effectieve manier op te lossen, gewapend met een flinke dosis humor, een verborgen camera, mooie verrassingen en creatieve experimenten.


Tv-première: Home Again

RTL 8
20:27 uur

De film Home Again draait om Alice, na de dood van haar vader, een succesvolle filmregisseur, keert ze met haar dochters terug naar Los Angeles. Daar ontmoet ze de jonge filmmaker Harry en zijn twee vrienden. Alice biedt hen aan om in haar gastenverblijf te komen wonen. Al snel ontstaat er een positieve, energieke dynamiek tussen Alice, haar dochters en de jongemannen. Maar dan staat opeens Alices ex op de stoep...


Nieuw: Manifest seizoen 2

NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe, tweede seizoen van de spannende dramaserie The Manifest te zien op Net5, met wekelijks vanaf 20:30 uur dubbele afleveringen. In het eerste seizoen kwamen Ben, zijn zoon Cal en zijn zus Michaela voor een heel onaangename verrassing te staan bij terugkomst uit Jamaica: hun vlucht bleek vijfenhalf jaar eerder vermist te zijn geraakt en de passagiers dood gewaand. Terug in New York worden de passagiers achtervolgd door visioenen en de jonge Cal ziet hierin hun grafstenen met een sterfdatum. Wat betekent dit en is dit nog terug te draaien? Michaela probeert dit samen met haar broer te achterhalen wanneer er in haar appartement een worsteling ontstaat tussen Zeke en haar ex-verloofde Jared. Er wordt een schot gelost, maar wie wordt er geraakt?


Muziek: Het beste van... Dolly Dots

NPO 3
21:10 uur

Bekende Nederlanders blikken in Het beste van... Dolly Dots terug op alle hits van de Dolly Dots en vertellen over het gevoel dat de damesgroep bij hen oproept. De ambitie van de Dolly Dots ging verder dan zingen alleen. De groep kreeg een eigen speelfilm in Amerika, een televisieserie bij de TROS en zelfs een eigen Barbiepop. Dansen ging ze iets minder goed af. Konden de dames dat niet of was er een andere reden voor de simpele choreografie van de groep? Twee exen van de Dolly Dots vertellen hoe hun romance lang geleden ontstaan is. Hoe zijn de herinneringen aan die relatie? En we zien een geweldig optreden in een volgepakt Ahoy waar de Dots schitteren in latex. Hoe zit dat precies? En Dolly Dots-fan Richard Groenendijk vertelt hoe hij zijn plek toch opeiste terwijl er voor hem geen plek was in de playbackgroepjes op de lagere school.


Andere Tijden: Toppop

NPO 2
22:15 uur

Andere Tijden blikt terug op het succesvolle muziekprogramma Toppop, waarin popartiesten hun muziek playbackten. Toppop begon in 1970 als eerste wekelijkse muziekprogramma op de Nederlandse televisie dat de bands laat zien en hun muziek laat horen. Wekelijks kijken vier miljoen jongeren naar onder anderen Queen, David Bowie, ABBA, The Beach Boys,The Bee Gees en Blondie. Bands komen graag, maar als ze niet kunnen maakt danseres Penney de Jager een balletchoreografie of wordt de artiest door een filmploeg thuis opgezocht. Mr Toppop, presentator Ad Visser, vertelt over de beginjaren, de ontmoetingen met artiesten en het seksfeest dat Toppop op de kaart zette bij de buitenlandse bands. Eind jaren 70 gaan bands hun eigen clips maken en zendt Toppop noodgedwongen Duitse schlagers, Franse chansons en Nederlandse levensliederen uit. De jonge kijkers haken af bij Freddy Breck en Nico Haak en kiezen voor nieuwe hippere muziekprogramma's. Ad Visser stopt er in 1985 mee.


Nieuw: Evil

NET 5
22:20 uur

De nieuwe Amerikaanse dramaserie Evil, met de Nederlandse Katja Herbers in de hoofdrol, is vanaf vanavond elke woensdag om 22:20 uur te zien op Net5. Kristen Bouchard (gespeeld door Katja Herbers) is een forensisch psycholoog die wordt ingehuurd door de katholieke kerk. Ze moet onderzoeken of een seriemoordenaar bezeten is door de duivel of dat hij echt een psychopaat is. Kristen krijgt daarbij hulp van David Acosta, die werkzaam is voor de katholieke kerk. Voor hem zijn sommige dingen soms onverklaarbaar, maar daarom niet minder waar. Hij onderzoekt zaken die mogelijk draaien om bezetenheid zijn om vervolgens te bepalen of exorcisme of verder onderzoek nodig is. Kristen is een vrouw van de wetenschap en gelooft niet in duivels en bezetenheid. Totdat zij zelf aan den lijve ondervindt dat sommige mysteriën niet te verklaren zijn...Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Evil met Katja Herbers, Manifest seizoen 2, Make Holland Great Again en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier