Recensie: The Personal History of David Copperfield zit vol excentrieke personages

Recensie: The Personal History of David Copperfield zit vol excentrieke personages
Met Dev Patel, Tilda Swinton en Ben Whishaw

Film :

Vanaf 17 september gaat de film The Personal History of David Copperfield draaien in de Nederlandse bioscopen. Deze film is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. Acteur Dev Patel (Lion) speelt David Copperfield in een avontuur, waarin hij heen en weer slingert tussen pure rijkdom en grote armoede. Lees hier de filmrecensie van The Personal History of David Copperfield.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Victoriaans Engeland
Het verhaal gaat over David Copperfield. Hij is een jongeman die op het punt staat volwassen te worden. David heeft ambities om schrijver te worden, maar hij is zich ook bewust van de grote armoede die in Londen heerst. Daarnaast moet hij ook tijd vrijmaken voor de zorgplicht tegenover zijn bijzonder excentrieke tante Betsey.

Dev Patel in de film 'The Personal History of David Copperfield'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Met vaak lovende woorden was de kritische vakpers er als de kippen bij om The Personal History of David Copperfield - geïnspireerd op het beroemde boek van Charles Dickens - de hemel in te prijzen. De kostuums spreken dan ook tot de verbeelding en de cast is prachtig, met sterke rollen voor Dev Patel, Tilda Swinton en Ben Whishaw. De film wil echter maar niet meeslepend of grappig worden en voelt vooral gehaast en rommelig aan. Misschien komt het ook wel door de Charles Dickens-pil van 624 pagina's in 119 minuten te proppen. Een gemiste kans, maar liefhebbers van klucht-achtige films zien er wellicht meer heil in. Twee sterren.

Cast
Naast Dev Patel (Lion) en Tilda Swinton (Suspiria) zijn ook Hugh Laurie (Flight of the Phoenix) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Armando Iannucci (The Death of Stalin).

The Personal History of David Copperfield is een Brits/Amerikaanse komedie- en dramafilm uit het jaar 2019. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 119 mintuten. IMDb-score: 6,4.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV