Vanavond op tv: Niet Normaal Vies, Chateau Meiland, De Outsiders en meer

Vanavond op tv: Niet Normaal Vies, Chateau Meiland, De Outsiders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 september

Kijktip :

Vanavond kun je weer de meest uiteenlopende programma’s op televisie bekijken. In Chateau Meiland raakt een drone zoek en De Outsiders volgt bijzondere activisten. Maar je kunt ook een docuserie kijken over smerige zaken, een film met Abba-songs of een nieuw wetenschappelijk programma. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: vervuilde medicijnen

NPO 2
20:25 uur

In deze aflevering onderzoekt Zembla hoe het kan dat patiënten vervuilde pillen slikken. 'Paracetamol vervuild met een kankerverwekkende stof', dat is het nieuws dat Zembla en NRC deze zomer publiceren. De journalisten lieten paracetamol van de grootste grondstofproducent ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, testen. Uit de analyse blijkt dat er een kankerverwekkende stof in zit. Waar ter wereld deze vervuilde paracetamol is beland, is niet bekend. Waarom merken fabrikanten zelf deze vervuilingen niet op? Waarom hebben de toezichthoudende instanties van de overheid dit niet ontdekt? Hoe werkt hun controlesysteem? Want onlangs zijn in bijvoorbeeld bloeddrukverlagers en maagzuurremmers ook kankerverwekkende stoffen aangetroffen.


Chateau Meiland: drone raakt zoek

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland bewijst de familie maar weer eens dat ook klein leed grote problemen veroorzaakt. De drone om opnames van het kasteel te maken raakt namelijk zoek. Chateau Meiland moet worden verkocht, dus lijkt het een goed idee mooie luchtopnamen te maken van het prachtige kasteel in het zonnige Franse landschap. Typisch een klusje voor Maxime. Maar binnen een paar seconden is de drone verdwenen. Waarschijnlijk ligt hij ergens in het gras, alleen is dat een ondoordringbare jungle nu de maaier stuk is. En de brandnetels werken ook niet mee.


Tv-première: Mamma Mia! Here We Go Again

NET 5
20:30 uur

Het vervolg op de eerste film van Mamma Mia! toont zowel de gebeurtenissen die erop volgen, als deze die aan het hotel op het Grieks eiland voorafgingen. Een jongere Donna geniet volop van het leven. We volgen haar romantische escapades, wanneer ze het pad kruist van Sam, Harry en Bill. Na een tijd blijken de romances niet enkel rozengeur en maneschijn te zijn. In het heden worstelt een zwangere Sophie met de afwezigheid van haar moeder, terwijl ze zich voorbereidt op de grote heropening van hotel Bella Donna.


Nieuw: Niet Normaal Vies

NPO 3
20:55 uur

De vierdelige documentaireserie Niet Normaal Vies - De wereld van schoonmaker Tugrul volgt de Amsterdammer Tuğrul Çirakoğlu tijdens zijn extreme schoonmaakwerk. Elke donderdag rond 21:00 uur op NPO 3. Hij komt van alles tegen: een met bloed besmeurd plaats delict, kamers waar maandenlang een lichaam heeft gelegen en omgewaaide chemische toiletten. Tuğrul en zijn collega's komen op de meest smerige, verschrikkelijke en soms ook verdrietige plekken. Ze worden dagelijks geconfronteerd met de heftigste gevolgen van eenzaamheid, verslaving en misdaad. Het werk vergt daarnaast veel specifieke kennis en is lichamelijk en psychisch loodzwaar. Ze nemen altijd de geuren, het bloed en vooral de trieste verhalen achter alle opdrachten met zich mee.


Terug: De outsiders

NPO 3
21:45 uur

In het tweede seizoen van De outsiders gaat Tim den Besten opnieuw op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Zijn ontmoetingen met die outsiders zijn de komende donderdagen rond 21:45 uur te zien op NPO 3. Tim ontmoet onder anderen een 5G-activist die niet gelooft dat covid-19 bestaat en hij gaat op pad met mensen die buiten de reguliere GGZ hun psychische problemen genezen. Wat zeggen de verhalen van deze en andere outsiders over de manier waarop de meesten van ons leven? De eerste aflevering gaat over activisme. Dat is weer helemaal terug van weggeweest. Er zijn mensen die de huidige maatschappij met haar oude patronen en denkbeelden als een groot probleem zien. Zij gaan strijdbaar de barricade op om daar verandering in te brengen.


Nieuw: Grote vragen

NPO 2
22:20 uur

In het nieuwe programma Grote Vragen maakt presentator en wetenschapsjournalist Rob van Hattum een reis door de wetenschap met acht Nederlandse onderzoekers die aan de top van hun vakgebied staan. Elke donderdag om 22:20 uur op NPO 2 met een andere onderzoeker. Centraal staan de 'grote vragen' van de onderzoekers. Ze vertellen over hun helden, bezoeken bijzondere plekken en spreken over de doorbraken in hun vakgebied. Zoals bioloog Fred Spoor over de vraag 'Waar komen we vandaan?' en seismologe Arwen Deuss over 'Hoe ziet de kern van de aarde eruit?'. In deze eerste aflevering: hoe werkt mijn brein? Ons brein probeert voortdurend de werkelijkheid te voorspellen: iedereen ziet wat zijn of haar brein creëert. Hoogleraar Waarneming en Cognitie Floris de Lange onderzoekt hoe het brein als een voorspellingsmachine te werk gaat, hoe verschillende vormen van voorkennis, onze waarneming en besluitvorming kan beïnvloeden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV