Donderdag in Op1: Angela de Jong over vertrek Paul de Leeuw bij RTL

Donderdag in Op1: Angela de Jong over vertrek Paul de Leeuw bij RTL
De gasten van donderdag 10 september

Kijktip :

Na een dienstverband van ruim twee jaar gaat presentator Paul de Leeuw - een jaar eerder dan de bedoeling was - weg bij RTL om "op projectbasis" verder te werken. Angela de Jong bespreekt deze opvallende ontwikkeling bij Op1. Wie zijn er vanavond nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 10 september

  • Het nieuwe televisieseizoen is pas twee weken onderweg en vandaag kwam er al groot televisienieuws naar buiten: Paul de Leeuw gaat RTL verlaten. Een jaar eerder dan gepland. AD-columnist Angela de Jong is te gast bij Op1. Heeft zij het vertrek van De Leeuw bij RTL zien aankomen? En hoe kijkt ze aan tegen de toekomst van die zender?
  • Nederland is gestart met een grootschalig onderzoek naar de betrouwbaarheid van coronatests die in een kwartier duidelijk maken of je bent besmet. Als alles meezit is de sneltest al in het najaar beschikbaar voor sectoren als het onderwijs en de zorg. Dat is hard nodig, want vrijwel alle coronatestlocaties zitten vol. Ook vandaag was het chaos alom bij de GGD. Arts-microbioloog Jan Kluytmans leidt het onderzoek. Hoe werkt zo’n sneltest precies? En zijn straks in het najaar alle problemen opgelost?
  • Prinsjesdag wordt anders dan anders. Er is dit jaar geen rijtoer door Den Haag, geen balkonscène en voor het eerst in 200 jaar wordt Prinsjesdag niet op het Binnenhof gehouden, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Was het moeilijk om te breken met deze traditie? Daarover praten we met Jan Anthonie Bruijn, Voorzitter van de Eerste Kamer. En voor de historische context in beeld schuift Eppo van Nispen aan, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid.
  • Het feestje van het liberalisme is voorbij, althans als het aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ligt. Dat schrijft hij in een manifest waarin hij vooruitblikt op de verkiezingen van 2021 en zich daarbij keert tegen zijn huidige coalitiepartners. Waarom zo hard inbeuken op het liberalisme en individualisme? Segers schuift vanavond aan bij Op1 om erover te praten.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 10 september gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Angela de Jong over vertrek Paul de Leeuw bij RTL of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen