Fascinerende docu Jane Fonda, actrice en activist zaterdag te zien op NPO 2

Fascinerende docu Jane Fonda, actrice en activist zaterdag te zien op NPO 2
Portret van Hollywoodster

Kijktip :

Hollywoodster Jane Fonda is inmiddels 82 jaar, maar ze wil nog altijd niet van ophouden weten. In de fascinerende documentaire Jane Fonda, actrice en activist wordt een portret geschetst van deze filmster, politiek activiste, aerobics-goeroe en zakenvrouw.

Jane Fonda, actrice en activist gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Vader Henry
Jane, de dochter van Hollywoodlegende Henry Fonda, wordt in de jaren zestig ontdekt door Lee Strasberg van de Actors Studio. Ze breekt door met de film Walk on the Wild Side (1962) en wanneer ze met de Franse regisseur Roger Vadim, haar eerste echtgenoot, Barbarella maakt sluit ze zich in Parijs aan bij de protesten van 1968 tegen het Amerikaanse imperialisme en de oorlog in Vietnam.

Tekst gaat verder onder video's.

Oscar
Fonda's rol in de klassieker They Shoot Horses, Don't They? (1969) zet haar op het pad van een krachtig protest tegen president Richard Nixon, en ondertussen blijft ze successen boeken: voor haar vertolking van een prostituee in Klute (1971) wint Fonda haar eerste Oscar. In filmfragmenten en archiefbeelden is te zien hoe veelzijdig ze is. Tot op de dag van vandaag is ze activistisch ingesteld, want in oktober 2019 werd ze nog bij het Capitool gearresteerd bij een demonstratie.

De documentaire Jane Fonda, actrice en activist is op zaterdag 12 september om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Jane Fonda, actrice en activist terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docu Jane Fonda, actrice en activist zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen