Documentaire The Race to Save Notre Dame zondag te zien op Canvas

Documentaire The Race to Save Notre Dame zondag te zien op Canvas
Wederopbouw van verwoeste kathedraal

Kijktip :

De wereld - en Frankrijk in het bijzonder - werd in april 2019 opgeschrikt door gruwelijke beelden uit Parijs. De eeuwenoude kathedraal Notre Dame, één van de symbolen van de stad, stond in brand. De documentaire The Race to Save Notre Dame vertelt het verhaal over de wederopbouw van de kerk.

Middeleeuwen
De Notre Dame is één van de beroemdste kathedralen ter wereld en werd gebouwd tussen 1163 en 1345 - de Middeleeuwen. Vanaf 1845 werd de kerk grondig gerestaureerd om de beschadigingen van de Franse Revolutie te herstellen, maar het houtwerk en het dak waren alweer eeuwenoud toen de kerk in april 2019 in brand vloog. Door de enorme schade leek de kerk afgeschreven.

Tekst gaat verder onder video's.

Nieuwe ontdekkingen
In de documentaire The Race to Save Notre Dame volgen we de mannen en vrouwen die er alles aan doen om de beschadigde constructie te redden. Een team van architecten, wetenschappers en archeologen doet elke dag nog nieuwe ontdekkingen die de heropbouw kunnen vergemakkelijken en de geschiedenis van deze prachtige kathedraal weer tot leven te wekken.

De documentaire The Race to Save Notre Dame is op zondag 13 september om 20.55 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire The Race to Save Notre Dame zondag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen