Tour de France etappe 15 (Lyon - Grand Colombier) live op tv en online

Tour de France etappe 15 (Lyon - Grand Colombier) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peleton?

Sport :

De vijftiende etappe van de Tour de France staat zondag 13 februari op het programma. De startlocatie is het prachtige Lyon, de finish ligt op de top van de Grand Colombier. De etappe is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Lyon - Grand Colombier
Na de start in Lyon moeten de renners bijna 175 kilometer trappen naar de loodzware top van de Grand Colombier. De etappe cirkelt eigenlijk om deze grote jongen heen, waardoor er voor de slotklim nog een aantal zware klimmetjes moeten worden bedwongen. Dit betreft de Selle de Fromentel (1ste categorie) en de Col de la Biche (1ste categorie). De slotklim over de Colombier bestaatuit 17,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
Omdat we wel kunnen spreken van een slopende etappe, moeten we zondag voor de tweede keer een ferme strijd tussen de klassementsrenners gaan zien. De eerste keer trok Tadej Pogacar aan het langste eind, dus die kunnen we niet vergeten. Natuurlijk zijn Primoz Roglic, Egan Bernal en de Fransman Guilliaume Martin ook favoriet.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers.

Volledig tijdschema

  • 12.25 uur: start etappe
  • 13.25 uur: start uitzending op NPO 1
  • 13.30 uur: start uitzending op Belgie Eén
  • 15.00 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • ± 17.15 uur - 17.45 uur: finish etappe

De vijftiende etappe van de Tour de France 2020 is op zondag 13 september te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tour de France etappe 15 (Lyon - Grand Colombier) live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen