Prachtige documentaire Verstopt maandag 14 september te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Verstopt maandag 14 september te zien op NPO 2
Herinneringen aan verzetsman

Kijktip :

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en er een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Op maandag 14 september zien we dat de oorlog nog altijd zijn sporen nalaat in de prachtige documentaire Verstopt. Bij het opruimen van zijn huis komen bij Eduard Van Dijk emotionele herinneringen naar boven.

Verstopt gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verzetsman
De woning van Eduard is onbewoonbaar geworden: overal staan geschiedenisboeken, kunst en wapens. Hij besluit de boel maar eens op te ruimen, maar daarbij komen herinneringen boven aan zijn vader, die als verzetsman in concentratiekamp Natzweiler overleed. Documentairemaker Frans Bromet volgt Eduard en zijn vrouw Vera bij het opruimen van hun woning. Vera gaat voortvarend te werk, maar bij Eduard duurt het langer: elk voorwerp heeft een speciale betekenis.

Concentratiekampen
Vooral het boek Nacht und Nebel (1977) van Floris Bakels, een medegevangene van Eduards vader, raakt hem in het bijzonder. In deze autobiografische vertelling gaat het over de speciale Duitse concentratiekampen die verzetsmensen moesten laten verdwijnen. Bromet reist naar Duitsland om de plekken uit het boek te bezoeken en vraagt zich af: hoe verhoudt de geschiedenis van de verdwenen vader zich tot het teruggetrokken leven van Eduard?

De documentaire Verstopt is op maandag 14 september om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Verstopt terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Verstopt maandag 14 september te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen