Time's Up: Hollywoodsterren in actie na #MeToo

Time's Up: Hollywoodsterren in actie na #MeToo
Nieuw hulpfonds krijgt steun van 300 actrices en vrouwelijke regisseurs

Nieuws :

Met een grote aankondiging in The New York Times op nieuwjaarsdag maakte een grote groep van bekende actrices en regisseurs bekend dat er een hulpfonds komt voor #MeToo-slachtoffers. De initiatiefnemers vinden dat het de hoogste tijd is voor zo'n fonds en daarom krijgt het ook de naam 'Time's Up'.

Actrice Reese Witherspoon is één van de ondertekenaars. Ook Meryl Streep, Ashley Judd, Cate Blanchett, Natalie Portman en Eva Longoria zetten hun handtekening onder de Time's Up-campagne. Het hulpfonds, dat draait op donaties, moet ervoor zorgen dat vrouwen die slachtoffer werden van grensoverschrijdend gedrag, de steun krijgen die ze nodig hebben. Het gaat vooral om slachtoffers die anders geen geld hebben voor een gang naar de rechtbank, bijvoorbeeld.

De campagne moet een signaal zijn van vrouwen uit de entertainmentindustrie voor vrouwen overal ter wereld. Het fonds staat overigens niet slechts open voor vrouwen: ook mannelijke slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag kunnen er een beroep op doen. Naast juridische bijstand, focust Time's Up zich ook op wetgeving, gelijke lonen voor man én vrouw, en de media, die volgens de ondertekenaars ook zouden moeten kijken naar misbruik in andere sectoren. Niet alleen in Hollywood.

Om de campagne nog wat kracht bij te zetten, roepen de initiatiefnemers vrouwelijke filmsterren op om zwart te dragen op de rode loper bij de aankomende Golden Globes van 7 januari.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV