Vanavond op tv: Onze boerderij met Yvon Jaspers, Tegenlicht docu Top der Onmisbaren en meer

Vanavond op tv: Onze boerderij met Yvon Jaspers, Tegenlicht docu Top der Onmisbaren en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 september

Kijktip :

Vanavond is er weer genoeg leuks te zien op televisie. Kijk naar Onze boerderij met Yvon Jaspers of de cabaretvoorstelling Gut van Sanne Wallis de Vries. Zin in wat serieuzers? The Race to save Notre Dame gaat over de wederopbouw van de Notre Dame, Top der Onmisbaren van Tegenlicht gaat over vitale beroepen en Straight Outta Compton is een biografisch drama over de gevaarlijke straten van Los Angeles. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Onze boerderij: boer Riks in Canada

NPO 1
20:25 uur

Yvon Jaspers wil van boer Riks weten hoe het zijn koeien in Canada vergaat, omdat hij vorig jaar met ziekte en sterfte te maken had. Ook wil Yvon meer te weten komen over de Jerseymelk die haar eigen koe Suus geeft. Van Jan Dirk en Peter hoort ze dat deze melk zeer geschikt is om kaas van te maken. Yvon praat ook verder met de familie Harkink uit de vorige aflevering over hun plannen en hoort hoe Ronald hulp kreeg van een agrarisch coach toen hij even niet meer wist hoe hij verder moest.

Biografisch drama: Straight Outta Compton

SBS 9
20:30 uur

Biopic over de opkomst van rapgroep NWA uit de gevaarlijke straten van Compton in Los Angeles, halverwege de jaren tachtig. De groep revolutioneert de hiphopcultuur met hun muziek en verhalen over het leven in de buurt.

Docu: The Race to save Notre Dame

Canvas
20:56 uur

Deze documentaire vertelt het verhaal van de wederopbouw van de Notre Dame de Paris, een jaar na de verwoestende brand in april 2019 die het houtwerk en het dak vernielde. We volgen de mannen en vrouwen die er alles aan doen om de beschadigde constructie te redden. Een team van architecten, wetenschappers en archeologen doet elke dag nog nieuwe ontdekkingen die de heropbouw kunnen vergemakkelijken en de geschiedenis van deze prachtige kathedraal weer tot leven te wekken.

Cabaret: Sanne Wallis de Vries - Gut

NPO 3
21:50 uur

Vanavond is de cabaretvoorstelling Gut van Sanne Wallis de Vries te zien. 'Ik ben de vrouw geworden die ik nooit wilde worden. Maar omdat de vrouw die ik geworden ben dat helemaal niet erg vindt, vind ik dat helemaal niet erg.' Met Gut leverde Sanne Wallis de Vries na een pauze van zeven jaar een topprogramma af.
Sanne schakelt onder andere tussen het ontleden van wereldreligies, een empathisch lied voor Geert Wilders en een ode aan haar held Prince. Zelfspot, activisme, satire, zang, dans, flauwekul, persiflages en imitaties leiden tot vijfsterren-recensies voor Gut, en een nominatie voor de Poelifinario. Sanne wordt bijgestaan door muzikanten Wouter Planteijdt en Dionys Breukers.

Tegenlicht: Top der onmisbaren

NPO 2
22:10 uur

Tijdens de coronacrisis werden mensen met een vitaal beroep uitgeroepen tot helden. Nu de wereld weer op gang komt, lijken zij in een rap tempo hun heldenstatus te verliezen. Hoe zou de wereld eruit zien als 'de onmisbaren' het voor het zeggen hadden? We stonden allemaal voor ze te klappen, voor de mensen uit de beroepsgroepen die we tijdens de crisis het hardst nodig hadden. De meeste van hen komen uit sectoren die al jarenlang stelselmatig worden ondergewaardeerd, zoals de zorg. Nu werden ze ineens uitgeroepen tot onze helden. Hoe hebben zij de afgelopen maanden ervaren? En wat hebben zij nodig om ons bij de volgende crisis niet in de steek te laten? Een burgerraad met onder anderen verpleegkundigen, leerkrachten, pakketjesbezorgers en vuilinismannen komt bij elkaar om oplossingen te bedenken voor de problemen waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV