Recensie: The Tobacconist is sfeervol drama in vooroorlogs Wenen

Recensie: The Tobacconist is sfeervol drama in vooroorlogs Wenen
Met Bruno Ganz (Der Untergang) in één van zijn laatste rollen

Film :

Vanaf 17 september gaat de film The Tobacconist draaien in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal is gebaseerd op het boek De Weense sigarenboer van Robert Seethaler. Wie de tabakswinkel van de joodse Otto Trsnjek - in het Wenen van 1937 - ziet, krijgt acuut zin om een dikke sigaar op te steken. Lees hier de filmrecensie van The Tobacconist.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
In het Oostenrijk van het jaar 1937 verlaat de 17-jarige Franz Huchel zijn geboortedorp. Hij gaat bij de Weense tabakshandelaar Otto Trsnjek in de leer. Tot de vaste klanten van de kleine tabakswinkel behoort Sigmund Freud, die al op leeftijd en ziek is. Franz is meteen gefascineerd door Freud. Wanneer de jongen hopeloos verliefd wordt op een mooie danseres, vraagt hij Freud om raad. Intussen rukt het nazisme steeds verder op.

Simon Morzé en Johannes Krisch in de film 'The Tobacconist'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Met veel detail wordt het Oosterijkse Wenen van 1937 op fraaie wijze tot leven gewekt, op een bijna sprookjesachtige manier. The Tobacconist heeft een serieuze ondertoon, maar helt nergens over naar heftig drama of grote karakterontwikkeling. Acteur Simon Morzé speelt een dromerige hoofdrol: zelfs wanneer de nazivlaggen in Wenen wapperen blijft hij met zijn hoofd in de wolken. De film mist echter tempo en daardoor ook pit, en bovendien zijn er in dit genre sterkere films geweest - zoals A Hidden Life. Het is wél prachtig om te zien dat Bruno Ganz (Der Untergang) een grote rol in deze productie heeft; de acteur overleed vorig jaar op 77-jarige leefijd. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Simon Morzé (Einer von Uns) en Bruno Ganz (A Hidden Life) zijn ook Johannes Krisch (A Cure for Wellness) en Emma Drogunova (Tatort) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Nikolaus Leytner (Landkrimi: Der Tote im See).

The Tobacconist is vanaf 17 september 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 6,4.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Tobacconist is sfeervol drama in vooroorlogs Wenen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen