Vanavond op tv: opnieuw paniek in Chateau Meiland, start Per seconde wijzer: de strijd

Vanavond op tv: opnieuw paniek in Chateau Meiland, start Per seconde wijzer: de strijd
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 september

Kijktip :

De verbouwingen bij de familie Meiland staan altijd garant voor paniek en gegil, en dat is vanavond niet anders in een nieuwe aflevering van Chateau Meiland. Verder onder meer de start van Per seconde wijzer: de strijd. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Per seconde wijzer: de strijd

NPO 2
19:50 uur

Voordat het nieuwe seizoen van Per Seconde Wijzer volgende week maandag 21 september begint, is de komende dagen een speciale finaleweek in Per Seconde Wijzer: De Strijd. De zes beste 4e ronde-winnaars van het afgelopen seizoen (najaar 2019 – voorjaar 2020) gaan in deze finaleweek de strijd met elkaar aan. De spelers krijgen niet alleen vragen uit de categorie die ze zelf hebben gekozen, maar ook uit de andere categorieën.


Docu: Verstopt

NPO 2
20:25 uur

De woning van Eduard van Dijk is onbewoonbaar geworden. Het huis staat tot aan het plafond volgestopt met geschiedenisboeken, kunst en wapens. Bij het opruimen ervan komen bij Eduard emotionele herinneringen boven aan zijn vader, die als verzetsman in concentratiekamp Natzweiler stierf. In de documentaire Verstopt ontmoet filmmaker Frans Bromet Vera en Eduard wanneer zij beginnen met het opruimen van de woning.


Actiefilm: Rambo

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de keiharde actiefilm Rambo te zien. Vietnamveteraan John Rambo heeft de oorlog ver achter zich gelaten en leeft een simpel leven in Thailand. Een groepje missionarissen wil naar Birma om daar de bevolking te helpen. Ze benaderen Rambo en hij besluit hen daarheen te brengen. Als het leger onder leiding van de sadistische majoor Tint de missionarissen ontvoert, besluit Rambo zich te bewapenen en de gijzelaars te bevrijden.


Chateau Meiland: inrichting is gevaarlijk klusje

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland blijkt de inrichting van de slaapkamer van Erica een levensgevaarlijk klusje te worden voor Martien. Als de familie Meiland ergens verstand van heeft, is het wel styling en interieur. Na wekenlang gaten vullen en schilderen, moet het nu chateauwaardig worden aangekleed. Maar de elektrische bedrading is haast net zo oud als het kasteel. Dus waagt Martien weer zijn leven bij het ophangen van de lamp.


Docu: Mans Genoeg

NPO 3
22:00 uur

Jan Kooijman gaat in de heftige documentaire Mans Genoeg op zoek naar antwoord op de vraag waarom homo-zijn nog steeds zoveel agressie oproept. Wat is de huidige stand van zaken rondom anti-homogeweld en homoacceptatie in Nederland? Kooijman gaat aan de hand van het verhaal van Saïd Zankoua, die afgelopen 17 mei dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam, op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen van homohaat en geweld.


Nieuw: I, Sniper

Canvas
23:25 uur

In de nieuwe zesdelige documentaireserie I, Sniper wordt de de zogenaamde 'Washington D.C. sniper case' onderzocht. Daarbij werden kort na 9/11 in drie weken schijnbaar lukraak tien mensen op straat doodgeschoten. De toevallige ontmoeting van Lee Malvo, een Jamaicaanse tiener die op zoek is naar een vaderfiguur, en US Army-veteraan John Muhammad in de Caraïben is de start van een moordlustige tocht. Tijdens hun trip door de VS schieten ze erop los en plegen ze overvallen, allemaal om Malvo voor te bereiden op hun einddoel: Washington D.C.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV