Aangrijpend filmdrama Good Will Hunting zaterdag te zien op België Eén

Aangrijpend filmdrama Good Will Hunting zaterdag te zien op België Eén
Met glansrollen voor Matt Damon en Robin Williams

Kijktip :

Matt Damon en Ben Affleck staan nu al jarenlang aan de top van Hollywood, maar in 1997 waren het nog twee jonge snuiters die uit het niets doorbraken met de prachtige, aangrijpende dramafilm Good Will Hunting. Deze schitterende Oscarwinnaar, met glansrollen voor Damon en Robin Williams, is zaterdag te zien op België Eén.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De jonge Will Hunting (gespeeld door Matt Damon) werkt als schoonmaker op een technische universiteit, maar heeft de intelligentie in huis om de beste student te verslaan. Zijn wiskundeknobbel wordt ontdekt door een professor, maar Will is niet van plan zijn oude milieu en beste vriend Chuck (Ben Affleck) in de steek te laten. Psychiater Sean Maguire (Robin Williams) probeert Will er echter van te overtuigen dat hij iets moet doen met het talent dat hij gekregen heeft. Ondertussen wordt Will verliefd op de knappe studente Skylar (Minnie Driver).

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Damon en Affleck hadden vóór Good Will Hunting al een paar voorzichtige stappen gezet in Hollywood, maar het ging niet helemaal zoals ze wilden. Daarom besloten de twee vrienden zelf een scenario te schrijven, en dat werd Good Will Hunting. Het betekende hun grote doorbraak: de film, vakkundig geregisseerd door Gus Van Sant, werd genomineerd voor negen Oscars. Twee nominaties werden verzilverd: Robin Williams won voor zijn sublieme, ingetogen bijrol - en Damon en Affleck kregen een Oscar voor hun eigen scenario, waarmee de cirkel rond was.

Cast
Naast Matt Damon (Ford v Ferrari) en Robin Williams (Insomnia) zijn ook Ben Affleck (Gone Girl) en Stellan Skarsgård (Chernobyl) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gus Van Sant (Milk).

Good Will Hunting (1997) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zaterdag 21 november om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 126 minuten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Good Will Hunting zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen