Tour de France etappe 16 (La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans) live op tv en online

Tour de France etappe 16 (La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans) live op tv en online
Hoe laat start en finisht het peloton?

Sport :

Na een welverdiende rustdag mogen de wielrenners die nog in de Tour de France zitten op dinsdag 15 september weer flink aan de bak met een zware rit, die van La Tour-du-Pin naar Villard-de-Lans gaat. De etappe is te zien op NPO 1 en NPO 2, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans
Na de zware bergritten van het weekend krijgen de renners het op dinsdag 15 september opnieuw zwaar te verduren. De zestiende etappe voert het peloton over vijf cols, die achtereenvolgens van de vierde, tweede, tweede, eerste en derde categorie zijn. De finish ligt, na een korte maar venijnige klim over de col van de derde categorie, bergop. Wordt het opnieuw spektakel in de finale?

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
Het is lastig om in deze etappe favorieten aan te wijzen. Gaan renners van topteams als INEOS en Jumbo-Visma op avontuur, wat wellicht resulteert in een ritzege van Michal Kwiatkowski of Sepp Kuss? Wordt het misschien Julian Alaphilippe? Of zijn het toch de klassementsrenners die de zege naar zich toetrekken? In het laatste geval zijn de ogen natuurlijk gericht op Primoz Roglic en Tadej Pogacar, de Slovenen die elkaar bevechten om de gele trui.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers.

Volledig tijdschema

  • 13.00 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 13.30 uur: start uitzending op België Eén
  • 14.20 uur: start uitzending op NPO 2 (i.v.m. Prinsjesdag)
  • 15.50 uur: start uitzending op NPO 1
  • ± 17.25 uur - 17.55 uur: finish etappe

De zestiende etappe van de Tour de France 2020 is op dinsdag 15 september te zien op NPO 1 en NPO 2, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tour de France etappe 16 (La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans) live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen